Aşa cum a anunţat Primăria Câmpulung, de săptămâna trecută, circulaţia pe strada Constantin Brâncoveanu se desfăşoară în ambele sensuri. Decizia a fost luată acum câteva săptămâni, ca măsură compensatorie atunci când va fi închisă pentru reabilitare strada Negru Vodă, ca şoferii să se poată obişnui cu rutele alternative, asta pentru că urmează să fie închisă circulaţia pe porţiunea dintre Colegiul „Dinicu Golescu” şi Biserica Catolică.
Deja au fost amplasate indicatoare rutiere, care avertizează conducătorii auto că circulaţia se desfăşoară în ambele sensuri. Astfel de semne sunt plantate la intrarea pe strada Constantin Brâncoveanu, în zona Tabaci, acolo unde se desprinde din strada I.L. Caragiale (care continuă până la Vila „Paul”), dar şi câteva sute de metri mai sus, la congruenţa cu strada Mihai Eminescu (în dreptul Abatorului), acesta pus pentru cei care ies din zona Bărăţiei.
Nouă semne de „Oprirea interzisă” puse pe Brâncoveanu
Pe distanţa dintre Tabaci şi fosta brutărie, pe strada Constantin Brâncoveanu, au fost amplasate şi nouă indicatoare care avertizează că oprirea este interzisă. Trei sunt pe sensul de urcare, spre podul de la „Dan Barbilian”: unul sub semnul de atenţionare că circulaţia se desfăşoară în ambele sensuri, în dreptul abatorului, celălalt câţiva metri mai sus, în dreptul blocului din spatele fostei Poşte, iar al treilea, cu câţiva metri înainte de trecerea de pietoni de la brutărie, peste drum de frizerie. Celelalte şase sunt pentru şoferii care coboară spre „Dinicu Golescu”: primul, în dreptul frizeriei, al doilea, la blocul din spatele fostei Poşte, urmează altul aproape de Pensiunea „Nico Pardon”, al patrulea este în intersecţia cu strada Mihai Eminescu (care vine de la Biserica Catolică şi se continuă până la abator), urmează al cincilea în apropierea clinicii dentare „DEC”, iar ultimul este în următoarea răspântie, cu strada Rahovei (care vine de la „OZN”).
Au mai fost agăţate pe stâlpi şi indicatoare de presemnalizarea şi semnalizarea trecerilor de pietoni de la brutărie şi de la „Tudor”. Astfel, cei care intră în strada Constantin Brâncoveanu de pe strada Rahova (dinspre Vila „Paul”) şi Nicolae Bălcescu (de la Biserica Catolică) nu vor mai întâlni indicatorul de „Obligatoriu la stânga”, doar pe cel de „Cedează trecerea”. La fel şi pentru conducătorii auto care vin de pe Istrate Rizeanu (de la BCR), întâmpină doar semnul „Stop”, fără cel de „Obligatoriu la stânga”.
Şoferii nu sunt atenţi la noile semne de circulaţie
Mai greu va fi pentru şoferii care vor să se încadreze de pe banda care vine de pe podul de la „Dan Barbilian” şi intenţionează să vireze stânga, mai ales că în intersecţie este o gură de canal, în jurul căreia s-a măcinat asfaltul, existând riscul să cedeze sub greutatea maşinilor, ca să nu mai spunem de zgomotul sinistrul pe care-l face capacul aerisirii, atunci când vreun şofer grăbit trece peste el. În această intersecţie sigur va fi cea mai mare bulibăşeală, spaţiul fiind foarte îngust, şoferii foarte nerăbdători, ingredientele ideale pentru tamponări de toată frumuseţea. Pericolul cel mai mare va fi după 10 septembrie, când încep cursurile şcolare. Atunci, dacă la orele 7.30 şi 11.30, în zonă, nu va dirija circulaţia un poliţist, va fi „crimă”, sperăm că nu şi la propriu, la cât de nervoşi sunt unii posesori de maşini.
Doar pe strada Bisericii Catolice se va circula ca înainte, adică artera este deschisă traficului într-un singur sens, din capătul de sud al bulevardului spre strada Constantin Brâncoveanu.
Dacă ADP-ul, în colaborare cu Poliţia, a plantat indicatoarele de „Oprirea interzisă” de-a lungul străzii Constantin Brâncoveanu, înseamnă că acesta este destinată doar tranzitului auto, iar cei care se obişnuiseră să-şi lase autovehiculele parcate de-o parte şi de alta a arterei, acum trebuie să-şi înfrâneze acest instinct.
Sâmbătă, 11 august, când am făcut fotografiile, era o astfel de maşină lăsată chiar sub semnele de interzicere. Un domn, care a ieşit din curtea blocului din spatele fostei Poşte, neavând nicio restricţie, a cotit dreapta spre „Dinicu Golescu”, iar câţiva metri mai jos, pe la Restaurantul „Brâncovenesc”, s-a întâlnit cu un alt autovehicul, o dubiţă, al cărei şofer se agita, făcea semne de ameninţare către cel care, chipurile, era pe unde nu trebuie. Dar „agitatul” chiar trecuse pe lângă semnul de circulaţie care-l punea în gardă că vin maşini şi din sens opus.
Lăsăm Poliţiile să-şi facă datoria şi sperăm ca nervoşii şi vitezomanii să-şi pondereze apucăturile până la finele anului, când a promis primarul Ţâroiu că vor fi gata lucrările de amenajare a celor două artere, Negru Vodă şi Republicii, de la „Piatra Craiului” la „Dinicu Golescu”, iar circulaţia va fi deschisă pe centrul municipiului, revenind la normal.