În cadrul unei conferinţe de presă, primarul Liviu Ţâroiu a enumerat mai multe investiţii pe care intenţionează să le rea-lizeze în următoarea perioadă, asta după ce va identifica sursa lor de finanţare sau cofinanţare, în cazul în care vor fi realizate cu fonduri europene. În total, ar fi nevoie de circa 64 de milioane de lei, de aproape două ori mai mult decât este bugetul local al Câmpulungului, care, în general, se ridică la aproximativ 27 de milioane de lei. Se urmăreşte şi obţinerea de finanţări prin Compania Naţională de Investiţii. Edilul a enumerat proiectele pentru care încearcă să identifice sursele de finanţare:
„Avem între proiectele noi hala Pieţei Centrale, pe care o reluăm de două, trei mandate. A ajuns la o valoare foarte, foarte mare, cu dotare, cu absolut tot. Tot proiectul e depus la Compania Naţională de Investiţii, a trecut de Comisia Tehnică de Evaluare şi a ajuns la Ministerul Dezvoltării, pentru finanţare.”
„Blocul de locuinţe sociale. Am semnat deja contractul de finanţare, am avut ceva probleme cu licitaţia, suntem în curs de a o soluţiona şi, cât de repede se soluţionează licitaţia, vom începe blocul de locuinţe sociale, care e finanţat din MDRAP (acum Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei).”
„Reabilitarea sistemului de iluminat public se ridică la aproape 6 milioane lei. Este finanţată pe POR (Programul Operaţional Regional), pe fonduri europene.”
„Centrul de zi pentru persoane vârstnice „A doua casă”, în fosta Piaţă Agroalimentară Grui, înseamnă 4.321.000 lei. Proiectul e depus pe POR, comisia a venit, a făcut prima vizită pentru recunoaşterea terenului şi sperăm că va fi finanţat, tot pe fonduri europene.”
„Construire bază sportivă tip 1, este vorba de vechiul Stadion Municipal. După cum ştiţi, sunt aprobate la nivelul întregii ţări 160 de baze sportive pentru susţinerea Campionatelor Europene de Juniori, de Tineret, de Seniori şi avem depusă o finanţare la Compania Naţională de Investiţii. Deja am trecut de Comisia Tehnică Economică, urmează să primim finanţarea de la minister.”
„În partea de sud a municipiului, avem câteva amenajări de alei pietonale, extindere de reţea de distribuţie de gaze pe câteva străzi, în mod special pe Şoseaua Naţională, Izlaz, Valea Unchiaşului, Decovilului, care s-au făcut pe GAL. Am obţinut la Câmpulung, prin GAL al Municipiului Câmpulung, o finanţare de 7 mili-oane de euro, 50% pe POR (Programul Operaţional Regional) şi 50% pe POCU (Programul Operaţional Capital Uman), pentru susţinerea dezvoltării societăţilor mici şi mij-locii.”
„Mai avem depus proiect tot de la MLPDA (Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei) pentru extinderea reţelelor de gaze în tot municipiul Câmpulung. Avem deja proiecte pentru o parte dintre ele, lucrăm cu Distrigaz, cu cel care face proiectul, că-l face cu titlu gratuit şi le vom primi pe parcurs, pentru absolut toate străzile din munici-piul Câmpulung. Aici, tot timpul vom exista discuţii şi probleme: de ce începi cu Sudul, de ce nu ai început cu Vişoiul, cu Gruiul?! De e-xemplu, în Grui, nu există în zona de case, la Mărcuş şi Sudul în totali-tate, Vişoiul aproape în totalitate, partea de case, începând cu Calea Pietroasă, Ştefan cel Mare şi toate celelalte străzi şi, bineînţeles, Valea Româneştilor, unde nu avem niciun fel de reţea de distribuţie.”
„Mai există un proiect de extindere a reţelelor de canalizare. Toate aceste cartiere pe care vi le-am enumerat fără reţea de gaze, toate nu au nici reţele de canalizare. Şi, după cum se ştie, din 2021, teoretic, ar trebui să intrăm în (procedura de) infringement, să plătim penalităţi pentru ele la Comunitatea Europeană. Eu am depus proiecte, avem studiile de fezabilitate tot la minister şi există o axă, şi pentru gaze, şi pentru canalizare, să ne finanţeze, vom vedea ce soluţii găsim.”
„Am depus proiect, de asemenea, pentru reabilitarea clădirii Primăriei, pe fondurile Institutului Naţional al Patrimoniului, pe Cultură. Şi mă refer la faţadă, la tâmplărie, la acoperiş, la tot ce înseamnă vechi, în condiţiile şi aprobările ca monument istoric, clădirea Primăriei fiind monument istoric clasa B, şi va trebui să luăm toate avizele necesare.” Isabela FILIP