20.2 C
Campulung Muscel
25/06/2024

Primăria Berevoeşti a dat în judecată Financiar Urban

La controlul din octombrie, anul trecut, auditorii Camerei de Conturi Argeş au controlat execuţia bugetară a comunei Berevoeşti, identificând suma de 892.658 lei, formată din 863.619 lei, venituri suplimentare; 17.219 lei, prejudicii; 11.820 lei, abateri financiar-contabile. Prejudiciul evidenţiat a provenit după ce Primăria Berevoeşti a plătit operatorului, care colectează gunoiul menajer în comună facturi nelegal. Pentru recuperarea pagubei, administraţia locală s-a îndreptat împotriva firmei de salubritate, acţionând-o în judecată.

În sinteza rezultatelor acţiunii de audit financiar desfăşurate la Berevoeşti, Camera de Conturi Argeş a menţionat că Primăria Berevoeşti a făcut plăţi nelegale, în sumă de 13.871 lei, din credite bugetare aprobate la capitolul „Protecţia mediului”, ca urmare a acceptării la plată şi decontării integrale a facturilor aferente serviciilor de salubritate, întocmite cu nerespectarea reglementărilor în vigoare, referitoare la aprobarea tari-felor ajustate şi, respectiv, modificate de operatorul de specialitate contractat. În final, prejudiciul consemnat de auditorii financiar a ajuns la 17.219 lei, adică la debi-tul de 13.817 lei s-au adăugat şi majorări de întârziere, de 3.348 lei, calculate potrivit Legii Finanţelor Publice.

Pe 25 august, Primăria Berevoeşti, prin primarul Florin Bogdan Proca, s-a îndreptat împotriva firmei Financiar Urban SRL, deschizând o acţiune la Judecătoria Câmpulung. Prin aceasta intenţionează să obţină restituirea sumei de 13.870,75 lei, reprezentând contrava-loarea plăţilor făcute nelegal în perioada 3 ianuarie 2016 – 8 ianuarie 2019 şi a majorărilor de întârziere de 3.348,37 lei, calculate la data de 31 octombrie 2019, plus majorările stipulate în contractul de servicii nr. 2377 din 1 aprilie 2013. Încă nu s-a stabilit un prin termen de judecată.

În 2019, Curtea de Conturi a mai stabilit că nu au fost înregistrate în evidenţa contabilă şi respectiv evidenţa fiscală analitică pe plătitor şi pe cale de consecinţă nu au fost raportate debite provenind din amenzi, în valoare de 843.749 lei. În timpul misiunii de audit, persoanele cu atribuţii din Primăria Berevoeşti au înregistrat debitele provenind din amenzi, în valoare de 843.749 lei în evidenţa contabilă şi urmează să urmărească încasarea acestora la termenele şi în condiţiile reglementate de Codul de procedură fiscală. Dar, nu au fost nici stabilite, evidenţiate şi urmărite la încasare venituri fiscale provenind din taxa pe clădiri datorată în baza contractelor de concesiune în cazul a trei agenţi economici în calitate de concesionari ai unor bunuri aflate în patrimoniul comunei Berevoeşti, în sumă totală de 19.870 lei. Din operaţiunea de evidenţiere a taxei pe clădiri a rezultat că din valoarea totală, de 19.870 lei, 16.446 lei sunt debite şi 3.424 lei, majorările de întârziere aferente. Isabela FILIP

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!