11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Transporta mai multă cherestea decât avea trecută în acte

Joi, 30 iulie, polițiștii din cadrul Biroului Silvic al Serviciului de Ordine Publică Argeș au depistat pe DN 73, pe raza localității Dârmănești, un autocamion care transporta material lemnos prelucrat sub formă de cherestea, pentru care conducătorul auto a prezentat documente de însoțire a transportului de material lemnos având înscrisă cantitatea de 26,8 metri cubi.

În urma verificărilor s-a stabilit că acesta transporta în total cantitatea de 48,74 metri cubi cherestea rășinoase. Societatea care efectua transportul a fost sancționată cu amendă în valoare de 6.000 de lei, conform Legii 171/2010, totodată, fiind aplicată măsura complementară de confiscare a cantității nejustificate cu documente legale, de 21,94 metri cubi cherestea, în valoare de peste 15.000 de lei, care a fost predată reprezentanților Ocolului Silvic Domnești.

În săptămâna 27 iulie – 1 august 202, poliţiştii argeşeni au acţionat pe raza de competenţă, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, Direcției Silvice Argeș, precum și cu personalul silvic cu atribuții de control și de pază pe linie silvică, ocazie cu care a au fost depistate 9 persoane, cu vârste cuprinse între 21 și 42 de ani, care au deținut sau transportat material lemnos pe drumurile publice, cu atelaje sau autoutilitare, fără documente legale.

Totodată, au fost verificate exploatări forestiere aflate în lucru de la mai multe societăți comerciale, la una dintre exploatări fiind constatate nereguli.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 22.000 de lei, și a fost confiscată cantitatea de aproape 15 metri cubi lemn de foc de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente. “E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!