O hotărâre judecătorească definitivă, obţinută de un angajat al Primăriei Albeştii de Muscel, îl obligă pe primarul Mihai Cătălin Manta să-i plătească acestuia voucherele de vacanţă. Ca urmare a concedierii sale, în primăvara anului 2018, Cristinel Vuţei s-a adresat Tribunalului Argeş, Secţia pentru conflicte de muncă şi asigurări sociale, unde a contestat două decizii ale şefului Executivului. Pe 18 decembrie 2018, instanţa piteşteană a anulat cele două dispoziţii şi a dispus „reintegrarea contestatorului pe postul avut anterior concedierii.” Angajatorul a fost obligat să-i plătească salariatului „o despăgubire egală cu salariul indexat, majorat şi actualizat, şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat acesta, de la data concedierii, până la reintegrarea efectivă.” Hotărârea Tribunalului Argeş a fost atacată de primarul de la Albeştii de Muscel, al cărui apel a fost respins, în luna iunie 2019, ca nefondat.
Pentru a intra în posesia drepturilor recunoscute prin hotărârea judecătorească, fostul angajat a apelat la un executor judecătoresc, care a obţinut încuviinţarea Judecătoriei Câmpulung de a trece la executarea silită a hotărârii Tribunalului Argeş şi a deciziei Curţii de Apel Piteşti. Pentru plata unora dintre aceste drepturi, Primăria Albeştii de Muscel a întreprins achiziţia în valoare de 2.900 de lei, reprezentând servicii de emitere a voucherelor de vacanţă, despre care am relatat în ediţia trecută.
Primarul Manta a adus câteva precizări şi despre materialele de protecţie pe durata pandemiei, despre care acesta susţine că n-a fost nevoie să le cumpere, deoarece a primit o sponsorizare consistentă de la un cetăţean cu posibilităţi financiare, care, pe durata stării de urgenţă, s-a retras la casa părintească de la Cândeşti. Acesta s-a oferit să ajute autorităţile cu ce aveau nevoie: dezinfectant, aproximativ 600 de măşti şi 50 de viziere. Măştile au fost împărţite în comună, iar vizierele au ajuns la medic, la angajaţii magazinelor, la cei doi preoţi şi unde au mai existat solicitări. “E.M.”