21.9 C
Campulung Muscel
23/07/2024

32.000 lei, sancţiuni pentru cei care nu au respectat izolarea şi nu au purtat măşti

La cererea Prefecturii Argeș, au fost efectuate controale în marile centre comerciale, supermarketuri și piețe, pentru verificarea respectării măsurilor pentru combaterea epidemiei de coronavirus. Oamenii legii au verificat argeșenii, care zilnic sunt între 1.000 și 1.500, dacă respectă măsurile de izolare sau carantină. De vineri, 19 iunie și până luni, 22 iunie, au fost aplicate 130 de sancțiuni contravenționale (amenzi și avertismente), în valoare de 32.000 lei. 

Vineri, 19 iunie, în Argeș se aflau în izolare 1.517 persoane. Trei au fost sancționate contravențional cu câte 1.000 de lei, pentru că nu au respectat această măsură. A fost vorba de un tânăr de 22 de ani, dintr-o comună argeșeană, care nu a fost găsit la domiciliul unde figura în izolare, și un alt bărbat, de 30 de ani, din altă comună, care a fost depistat în trafic, în Pitești. A fost amendat tot cu 1.000 de lei. În plus, un bărbat de 35 de ani, dintr-o comună din Argeș, a fost depistat de jandarmi la sediul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte din Pitești, deși avea impusă măsura izolării la domiciliu. Acestuia, pe lângă amendă, i-a dispusă și măsura izolării la domiciliu pentru încă 14 zile. Bărbatul sosise în țară pe 10 iunie, dată de la care figura în izolare. El nu a pătruns în sediul instituției, fiind depistat în zona de triaj, organizată la intrarea în clădirea Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte.

Sâmbătă, pe 20 iunie, polițiștii și jandarmii au avut de verificat 1.422 persoane, care erau pe lista izolaților. Și în această zi au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.000 de lei, dintre care două pentru persoane care nu au respectat măsura izolării (2.000 de lei), una pentru o persoană care a organizat un eveniment în aer liber fără respectarea prevederilor legale (5.000 de lei), și 11 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (avertisment). Astfel, un bărbat de 31 de ani, dintr-o comună din Argeș, a organizat un eveniment cu caracter privat, în aer liber, cu participarea unui număr mare de persoane, fără respectarea prevederilor legale. La fața locului au intervenit polițiștii Secției de Poliție Rurală și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, iar persoanele aflate la fața locului s-au conformat recomandărilor polițiștilor. Un bărbat de 54 de ani, dintr-un oraș din județ, nu a fost găsit la domiciliul unde figura în izolare, iar un bărbat de 37 de ani, dintr-o comună, a fost depistat de polițiști la un magazin din localitate. În fiecare dintre cele două cazuri s-a aplicat câte o amendă de 1.000 lei.

Duminică, oamenii legii au avut de verificat 1.01 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină. Totodată, au fost desfășurate verificări la 38 de societăți comerciale. Au fost aplicate, în total, 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.000 de lei, dintre care trei pentru persoane care nu au respectat măsura izolării (3.000 de lei), respectiv 49 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (7.000 de lei). 

Cei care nu au respectat măsura izolării au fost un bărbat de 29 de ani, o femeie de 34 de ani și o minoră de 15 ani, care au fost depistați într-un oraș din Argeș, în urma unui control în trafic. Cele trei persoane figurau în izolare la aceeași adresă, până la data de 27 iunie și au justificat că intenționau să se deplaseze la un centru comercial pentru cumpărături. Cei trei au fost sancționați cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei.

Luni, 22 iunie, în județ figurau 1.092 persoane în izolare și carantină. Pe lângă controlul acestora, au fost desfășurate verificări la 68 de societăți comerciale. Au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12.000 de lei, dintre care două pentru persoane care nu au respectat măsura izolării (5.000 de lei), respectiv 59 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (7.000 de lei). Cei care nu au respectat măsura izolării, au fost un bărbat de 43 de ani, dintr-un oraș din județ, care nu a fost găsit la adresa unde figura, fiind amendat cu 1.000 de lei; și alt bărbat, de 45 de ani, care figura în izolare într-o comună din Argeș, unde nu a fost găsit în momentul verificării. Din declarațiile concubinei, acesta ar fi plecat în alt județ, la domiciliul său, în urma unor discuții contradictorii. Bărbatul a fost sancționat cu o amendă în valoare de 4.000 de lei. Adrian TĂNASE

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!