Ieri, mirosul de şampanie l-a eclipsat pe cel de clor, la Spitalul Câmpulung. Ţâroiu l-a repus în funcţie pe preferatul său Alexe, demis de prefect pentru management defectuos
În baza mai multor prevederi legislative, primarul Câmpulungului a semnat dispoziţia de încetare a numirii lui Andrei Aron în funcţia de manager interimar al Spitalului Municipal.
Numit manager la Spitalului Câmpulung pe 30 aprilie, prin ordin al ministrului Sănătăţii, care i-a prelungit mandatul şi pe durata stării de alertă, medicul stomatolog Andrei Aron a primit dispoziţia de încetare a mandatului luni, 25 mai, după ce mai multe prevederi legale au dat posibilitatea administraţiei locale să facă acest lucru. În acest fel, primarul Liviu Ţâroiu şi-a imitat colegii de partid de la judeţ, adică pe Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean, care a repus pe funcţii managerul şi directorul medical de la Spitalului Judeţean de Urgenţă Argeş.
Ca manager al Spitalului Câmpulung va reveni Nicolae Alexe, care are câştigat concurs pe post, dar care a fost suspendat din funcţie, pe durata stărilor de urgenţă şi alertă de ministrul Sănătăţii, pentru management defectuos. Luni, la spital mirosul de şampanie l-a acoperit pe cel de clor. Spitalul Câmpulung a pierdut un bun gospodar, un tânăr ambiţios, ţinând cont că Andrei Aron intenţiona să acceseze fonduri cu care să aducă transformări radicale unităţii medicale care îngrijeşte zeci de mii de musceleni.
Aron avea în intenţie să reabiliteze total Secţia de Boli Infecţioase
Unul dintre proiectele lui era reabilitarea totală a Secţiei de Boli Infecţioase, dotarea fiecărui salon cu grup sanitar propriu şi amenajarea unui compartiment de sterilizare care să ofere, într-adevăr, siguranţa atât de necesară în unităţile spitaliceşti. „Când am venit, am avut o întâlnire cu Consiliul de Administraţie şi am spus câteva lucruri. Un spital nu poate să fie în 2020 aşa cum este acesta! Hai să vedem ce variante avem, ce putem să facem! Şi am elaborat un plan care urmăreşte refacerea completă a Secţiei de Boli Infecţioase care, în situaţia actuală, cel puţin, este o secţie importantă, şi vrem să o aducem să fie la un nivel peste cel de-acum. Am cerut să ajungem la o normalitate, să putem să mergem şi noi la spital şi să avem toalete în camere. Dacă mergi la spital, că eşti bolnav, şi mai ai şi presiunea asta, a faptului că oricât de bolnav eşti, trebuie să străbaţi un hol până în capătul lui, să te duci la o toaletă, mie mi se pare inuman şi nu mi se pare un lucru greu de obţinut. Într-adevăr, e un proiect mare, e un proiect care implică mutări de secţii, dar se poate face. Chiar am reuşit în toată perioada asta să pun la punct o listă foarte mare şi un plan de investiţii foarte mare, pe care le-am şi înaintat către Guvern, în speranţa că putem obţine fonduri care se oferă pentru spitalele COVID. Proiectul se ridică în momentul de faţă undeva la 17 milioane de euro. Eu nu spun să fie spitalul ca la Viena, dar trebuie să ajungă să fie uman, atât, nu se cere nimic mai mult. Trăim în anul 2020 şi noi trebuie să avem un compartiment de sterilizare de anul 2020, deci trebuie ca siguranţa în spital să fie prioritatea numărul unu, nu alta, nu investiţii în aparatură care nu îşi are niciun sens sau investiţii în aparatură care nu are în spate specialişti care să lucreze pe ea. De ce faci o investiţie într-un spaţiu sau un aparat pentru care tu nu ai oameni pregătiţi?”, a fost concluzia la care a ajuns Andrei Aron cu câteva zile înainte să fie demis.
Bloc de sterilizare, instalaţie de oxigen optimă, grupuri sanitare la fiecare salon, câteva din investiţiile pe care le viza managerul Aron
Invitat al moderatorului Adrian Popa, la Muscel TV, fostul manager Andrei Aron a precizat în timpul emisiunii că ar vrea ca întregul Bloc Central să fie recondiţionat de la subsol până la ultimul etaj, în timp ce Secţia de Boli Infecţioase ar trebui „aproximativ rasă şi făcută ca la carte”, cu instalaţie de oxigen optimă, monitoare, ventilatoare care să poată să susţină o situaţie generată de COVID-19 şi, bineînţeles, grupuri sanitare la fiecare salon. „Eşti în situaţia să izolezi o persoană într-un salon. Tu nu ai interesul ca această persoană să aibă necesităţi în afara salonului pentru că înseamnă contaminare şi atunci tu trebuie să-i oferi aceste condiţii. Nu poţi să te superi pe om că iese din salon şi-ţi contaminează un alt pacient pentru că nu avea încotro. Când o să aibă toate condiţiile şi totuşi iese, atunci te poţi supăra.”, a punctat Andrei Aron una dintre „bubele” Secţiei de Boli Infecţioase.
Proiectul său mai cuprindea şi alte investiţii, identificate cu ajutorul medicilor. Adică schimbarea instalaţiei de oxigen, care este subdimensionată, fiind în stadiul din momentul construirii spitalului, acum peste 35 de ani. Mai era vizat Blocul de Sterilizare, pe care-l vedea unul complet nou şi utilat la standardele anilor în care trăim, plus foarte multe echipamente. În prima săptămână cât a profesat ca manager al Spitalului Câmpulung, Andrei Aron a primit de la medicii unităţii referate, fiecare comunicând ce are nevoie, iar el, în funcţie de posibilităţi le-a obţinut ce le-a trebuit. Mai intenţiona să investească în instrumente, plus în infrastructura spitalului în sine, suma menţionată anterior fiind una pertinentă ca să se ajungă la normalitate pentru un spital atât de mare, cu peste 600 de angajaţi şi peste 400 de paturi. Ama IVAN