5.5 C
Campulung Muscel
22/04/2024

Din cauza politicienilor corupţi şi incapabili, Câmpulungul, rupt de politicieni, dar şi de „Mama Natură!”

Drumul spre Piteşti, via Mioveni, rupt la Boteni. Rău. Şi nu o dată în ultimii ani. Ba chiar sângerează, muribund, pe alocuri, de… chiar nu mai ştiu când! Ne-am învăţat cu el, dar şi cu promisiunile guvernanţilor că-l vor repara. Şi au fost destule! Neonorate… Mizerabilii! În ediţia trecută v-am informat, aşa se spune, despre un alt drum rupt, cel spre Târgovişte, la Stoeneşti. Altă arteră naţională, cred că şi europeană, nu mă pasionează asta acum! Cert este că, dincolo de DN 73, de la Piteşti, mai aveam şi noi alte legături cu restul ţării. Legături normale, vechi drumuri comerciale de care ar fi trebuit să avem grijă… Meritau acest lucru înaintaşii noştri, care s-au chinuit să le facă. Cu trudă, sudoare şi bani puţini, nu ca acum. Cu bani mulţi şi fără finalizare.

Asta nu e nimic. Am vorbit doar de două drumuri, dar „Mama Natură”, pe care am jignit-o necontenit cu pornirile noastre preistorice de îmbogăţire de pe urma lemnului tăiat din falnicii codrii ai Muscelulului, ne spune că multe mai avem de pătimit. Se rupe şi drumul spre Braşov, celebrul DN 73, de care tot vorbim şi-l reabilităm, fără nicio noimă şi fără nicio limită.

Ruptura e chiar acolo, la „Ţuşpi”, un pic mai sus, dar, cel puţin miercuri după-amiază, nu se vedea din stradă. A cedat întăritura făcută, nu ştiu, că nu ne-a zis nimeni, pe timpul lui Ceauşescu, iar bolovanii s-au prăvălit la vale, spre o casă aflată în construcţie. Bine că s-au oprit unde trebuie! Miercuri, în timp ce fotografiam şi filmam cu colegii mei de la televiziune, am aşteptat în zadar pe cineva, de la Drumuri Naţionale, de la primării, de la Poliţie, de la, de la, de la… Nimic! Nici măcar Secăreanu, primarul de la Dâmbovicioara, care ne-a spus că o să ajungă acolo în cel mai scurt timp. Noi am stat mai bine de o jumătate de oră, nu a venit! Măsurile luate pentru întâmpinarea unei tragedii, în condiţiile în care noi am constatat că solul se prăbuşea, treptat, treptat, pe măsură ce maşinile de tonaj greu treceau: blocare sens de mers, spre Braşov! O blocare cu frecţie de lemn, pentru că două maşini, oricum, aveau loc pe-acolo! Aşa, şi vă spuneam că noi am stat să filmăm şi să fotografiem mai bine de o jumătate de oră, pe unde s-au prăvălit bolovani. Buni, la vremea lor! Dar acum apa le-a venit de hac! Iar acest lucru l-a adeverit şi nişte constructori care tocmai ce finisau o casă, în aval de alunecarea de teren. Şi nu erau tocmai fericiţi de situaţia existentă! „Păi, ce să facem noi… Eram pe partea cealaltă a casei când s-a întâmplat. S-au prăbuşit, sunt vechi, dacă mai plouă, se duce tot drumul!”, ne-a spus unul dintre muncitori.

Înainte de recepţie, drumul de la Lunca Gârtii a luat-o la vale

Asta nu e nimic, parcă suntem, noi, muscelenii, blestemaţi! S-a rupt şi drumul, proaspăt reabilitat de mai-marii judeţului Argeş, dintre Dragoslavele şi Stoeneşti, la Lunca Gârtii! E chiar ăla despre care Dan Manu spunea că e o lucrare „De Mă-sa”, pardon, dar uite că tată-său a fost mai al dracu’. Adică de nimic! Să vă fie ruşine, cu politica voastră, cu tot! În ritmul ăsta, Câmpulungul, izolat de mult pe criterii politice, riscă să fie izolat acum şi din cauze naturale! Din cauza voastră, boilor! 

„Ţara lucrului prost făcut şi a furatului din bani publici! După 2019 ani de la venirea lui Hristos, am asfaltat Drumul Judeţean, care leagă Stoeneştiul de Dragoslavele, şi ce să vezi, la 6 luni de la asfaltare, a „plecat” asfaltul! Cât a fost de „pământ”, nu s-a surpat, pentru că-l ţineau arborii. Au venit „specialiştii”, au tăiat arborii şi au turnat un zid de beton, beton, care teoretic trebuia să consolideze drumul, dar… bineînţeles, din cauze cosmice, asfaltul pleacă pe Dâmboviţa la Bucureşti. Băi, băieţi, chiar aşa pe faţă, nici măcar şase luni să nu ţină?!”, a scris pe Facebook un localnic. Alex BARBU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!