2.8 C
Campulung Muscel
07/12/2024

COVID a virusat şi politica din judeţ

Consiliul Judeţean Argeş a reacţionat faţă de conţinutul unui comunicat transmis de PNL Argeş redacţiilor din judeţ. Liberalii punctează în informarea lor din 24 aprilie că „prin implicarea primului ministru, Ludovic Orban, a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, a preşedintelui PNL Argeş, Adrian Miuţescu, şi a prefectului Emanuel Soare, a fost încheiat un protocol între DSP Argeş şi BesmaxPharma, prin care a fost pus la dispoziţie Centrului de Transfuzie Sanguină din Piteşti un echipament nou de plasmafereză, cu titlu gratuit, pentru 12 luni. Acest echipament este folosit la colectarea de plasmă umană şi este însoțit de 100 de kit-uri de colectare de plasmă. Scopul acestei donaţii este de a asigura accesul pacienţilor infectați cu SARS COV 2 la tratamentul cu plasmă umană hiperimună, colectată de la convalescenţi.” (…) „Adrian Miuţescu a precizat că, într-un timp scurt, au fost abordate mai multe căi pentru achiziţionarea aparatelor folosite în detectarea şi tratarea COVID-19. “În acest moment, se dă o luptă acerbă în piaţă pentru achiziţionarea aparatelor de genul PCR sau de plasmafereză. Toată lumea are nevoie şi depune toate eforturile să le achiziţioneze. Noi am extins căutarea în mai multe zone. Una a fost să aducem de la Crucea Roşie, dar, din păcate, conducerea CJ Argeş şi fosta conducere a DSP au refuzat să se implice, am ratat şansa şi cele 10 aparate PCR aflate în stoc au fost epuizate rapid. O altă direcţie a fost să găsim, prin Unifarm, un aparat de testare şi am reuşit, într-un timp record, graţie implicării primului ministru şi a gestionării corecte a situaţiei de către noul director al DSP, colonel Alexandru Guiţă, să îl achiziţionăm. În acest caz, compania Holcim Câmpulung a răspuns pozitiv şi a donat 55.000 de euro pentru plata acestui echipament.”, sunt declaraţiile lui Miuţescu.

CJ Argeş, condus de PSD, a ripostat, în aceeaşi zi, că instituţia „s-a implicat prin toate mijloacele şi s-a folosit de toate instrumentele legale şi financiare posibile pentru a ajuta unităţile sanitare din judeţ în gestionarea cazurilor COVID-19. Încă de la declanşarea acestei situaţii de criză, Consiliul Judeţean Argeş a alocat fonduri pentru spitalele aflate în coordonare, în vederea achiziţionării de echipamente şi materiale sanitare de protecţie pentru personalul medical. Mai mult, au fost alocate fonduri pentru achiziţia unui sistem Real Time PCR pentru detecţia COVID-19 de către CJ Argeş. (550.000 lei). De asemenea, s-a alocat cofinanţare în valoare totală de 505.000 lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, în vederea achiziţionării unui sistem Real Time PCR pentru detecţia COVID-19. Cele două proceduri s-au derulat în paralel, cu respectarea reglementărilor în vigoare prevăzute de legislaţia achiziţiilor publice. 

Fără argumente reale, în comunicatul respectiv se precizează faptul că s-a încercat aducerea unui asemenea aparat de testare în judeţ prin Crucea Roşie, însă conducerea Consiliului Judeţean Argeş ar fi refuzat să se implice. Informaţia este nefondată şi total falsă. Crucea Roşie Română transmite că au fost achiziţionate, cu sprijinul financiar al OMV Petrom, 10 aparate de testare rapidă COVID şi 300 de kituri de testare. Echipamentele medicale au fost distribuite la 10 unităţi sanitare din ţară, conform recomandărilor date de Ministerul Sănătăţii, singura autoritate care are o evidenţă centralizată şi actualizată la zi cu necesarul spitalelor din România. Aşadar, Ministerul Sănătăţii a decis care sunt spitalele în care să ajungă cele 10 aparate de testare achiziţionate de Crucea Roşie, pe lista stabilită de minister neregăsindu-se şi judeţul Argeş.” “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!