18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

Vor fi testați pacienții și personalul din căminele de bătrâni

Prefectul Argeșului, Emanuel Soare, a declarat că vor fi testați pacienții și personalul din căminele de bătrâni și din centrele de dializă din județ. Cu ajutorul DSP Argeș, acțiunea de testare COVID-19 a început de azi, cu Unitățile de Asistență Medico – Socială (UAMS).

Au fost recoltate probe de la 33 de persoane din UAMS Șuici și de la 13 persoane din UAMS Dedulești. Sâmbătă se vor recolta probe de la 5 persoane din UAMS Mozăceni și de la 13 persoane din UAMS Rucăr. Testarea angajaților și bătrânilor din aceste UAMS-uri este suportată de către stat.
În căminele de bătrâni private, acțiunea de testare se va face contracost. Proprietarii au opțiunea de a apela și la serviciile unor ONG-uri, de exemplu, pentru testarea angajaților și a beneficiarilor.

Vor fi testați și cei din centrul de dializă “Fresenius” din Pitești, de unde au fost recoltate probe de la: 4 asistente, 3 infirmiere și 9 pacienți. În Centrul de Dializă al Spitalului Județean de Urgență Pitești s-au recoltat probe de la personalul medical (10 persoane) și de la 4 pacienți.
DSP Argeș continuă în weekend acțiunea de testare a celor din centrele de dializă.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!