27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Timp de o lună, se face dezinfecţia parcurilor şi spaţiilor verzi din Câmpulung

O achiziţie în premieră în oraşul nostru, impusă de starea de urgenţă decretată în România, pentru următoarele 30 de zile, constă în servicii de dezinfecţie în parcuri. Măsură nemaiaplicată până acum la Câmpulung, deşi poate că era nevoie şi fără ameninţarea virusului care ne-a dat vieţile peste cap. 

Pe 17 martie, Achiziţiile Primăriei, obligate să lucreze mai mult din birou decât de la pensiunea din vecini, au primit dispoziţie de la superior să facă contract cu firma Pet Electric Global SP, pentru acest tip de activitate de „criză”. Valoarea contractului se cifrează la 47.600 lei pentru serviciile de dezinfecţie în parcuri şi pe spaţii verzi, pe o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi, vreme de patru săptămâni. Înţelegerea părţilor prevede că „dezinfecţia se va efectua o dată pe săptămână, pe 40.000 metri pătraţi x 0,25 lei/mp = 10.000 lei x 4 săptămâni = 40.000 lei (n.r. preţ fără TVA). Achiziţia se va finaliza cu încheierea unui contract de servicii, pentru o perioadă de patru săptămâni.” 

Ceea ce s-a anunţat la începutul săptămânii, spălarea străzilor cu o soluţie pe bază de hipoclorit, s-a pus în practică, efectuându-se operaţiunea şi ziua, şi noaptea. Cât de mult ne protejează în condiţiile în care cetăţenii reveniţi acasă din afară stau prost la capitolul înţelegerii necesităţii izolării, pentru protejarea familiilor lor şi a celorlalţi… Comportament care face ca dezinfectanţii împrăştiaţi prin oraş, plătiţi din banii noştri, să aibă efectul apei chioare.  “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!