4.6 C
Campulung Muscel
07/12/2022

Primăria Hârtieşti n-a mai găsit măşti de protecţie

Două încercări de achiziţie efectuate de subordonaţii primarului Petre Andrei s-au soldat cu un eşec. Una dintre acestea a fost pentru două cutii de măşti chirurgicale, care conţin câte 50 de bucăţi, cu următoarele caracteristici: trei straturi, trei pliuri, prindere elastică. Comanda Primăriei Hârtieşti a fost pentru 100 de bucăţi, la preţul de 177,31 lei cutia, totalul achiziţiei ridicându-se la 354,62 lei. Tentativa de procurare a măştilor de la o firmă din Târgu Jiu, Progemisoft SRL, consumată pe 18 martie, a fost zădărnicită prin respingerea achiziţiei directe de către ofertant, din lipsa stocului.

Cu două zile înainte, autorităţile de la Hârtieşti au angajat o cheltuială de 196,06 lei, pentru şase flacoane de dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool. Nici această achiziţie a produsului livrat de o firmă din Galaţi, Ecoprofi Serv SRL, nu s-a finalizat, din cauza neacceptării condiţiilor la termen. Şi-atunci administraţia publică locală s-a orientat către alt furnizor, încheind, pe 16 martie, un contract cu o firmă din Timişoara, Well Profesional Solutions SRL, pentru materiale de protecţie şi dezinfecţie. Produsele cumpărate la începutul săptămânii costă Primăria 1.201,90 lei. Gelul dezinfectant pentru mâini, antibacterian, la 1.000 ml şi 70% alcool, cu aviz de la Ministerul Sănătăţii, „ca produs biocid (…), are un efect puternic batericid şi nu necesită folosirea suplimentară a apei şi a săpunului. Conform testului PN EN 1500, dezinfectantul distruge bacteriile E-coli în proporţie de 99,9%. Formula are la bază ingrediente care ajută la hidratarea şi catifelarea mâinilor, printre acestea se numără glicerina şi extractul de Aloe Vera. Produsul curăţă delicat şi lasă o senzaţie revigorantă.”

Convinsă de aceste recomandări, Primăria a cumpărat şase bucăţi, la preţul de 178,50 lei bucata, în total 1.071 lei. Cele două cutii conţinând câte 100 de bucăţi de mănuşi de latex, de unică folosinţă, au generat un cost de 130,90 lei (65,45 lei/per cutie). În completarea dezinfectanţilor şi mănuşilor, edilii de la Hârtieşti au refăcut şi stocul de produse de curăţenie, la preţul de 394,43 lei. Firma Gena Flame Expres SRL, în favoarea căreia s-a finalizat achiziţia din 18 martie, s-a angajat să livreze la Hârtieşti: Bref bile WC (10 bucăţi), detergent de vase, la 400 ml (5 bucăţi), hârtie igienică la set de 4 bucăţi (4 seturi), Domestos (o bucată), rolă de prosop de hârtie, 250 m (4 bucăţi), saci menajeri, 35 l (10 role), soluţie pentru curăţarea geamurilor (3 bucăţi), săpun Palmolive (6 bucăţi), rezervă mop, 250 gr (2 bucăţi), Dero manual, 400 gr (3 bucăţi), Ariel capsule (1 bucată), Asevi, 1l (5 bucăţi), bureţi de vase, 5 bucăţi/set (1 set). “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!