27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Protest de amploare în faţa Poliţiei Câmpulung, pe 1 martie. Vor fi aici părinţii Luizei şi Alexandrei

Continuăm în această ediţie a ziarului cu noi amănunte din cazul „Daria”, adolescenta din Câmpulung, care a fost victima traficanţilor de droguri şi carne vie, aşa cum au fost dezvăluite de părinţii fetei, în cadrul emisiunii on-line „România ascunsă”. Mama Dariei a vorbit, la rândul său, despre lucruri îngrozitoare care, dacă se dovedesc a fi adevărate, nu fac deloc cinste Poliţiei Câmpulung, şi aşa arătată cu degetul de toată lumea după scandalurile notorii din ultimii ani, mai ceva ca-n Caracal, care au pus urbea musceleană pe un loc fruntaş în topul infracţionalităţii din România. Tocmai de aceea, omul de afaceri Alexandru Cumpănaşu, care le-a declarat război traficanţilor de droguri şi carne vie, va organiza o acţiune de protest, pe 1 martie, în faţa Poliţiei Câmpulung.

„Toţi sunt mânjiţi, toţi sunt corupţi!”

Cazul „Daria” nu i-a impresionat de la început pe poliţiştii câmpulungeni, după cum susţin părinţii fetei. Chiar dacă a fost racolată de o reţea de proxeneţi, dintre multele existente în Câmpulung, apoi drogată şi obligată să se prostitueze, iar oamenii aveau dovezi concrete în acest sens, oamenii legii ar fi refuzat să o caute. „Eu am fost la domnul comandant şi am spus că vreau să-mi arate şi mie, să-mi spună cu acte în faţă, să mă conteste, unde a fost copilul dat dispărut, că eu am intrat şi nu l-am găsit nicăieri! M-a căutat un poliţist din cadrul Poliţiei Câmpulung, de la Ordine Publică, şi m-am întâlnit cu el (…). Mi-a spus: “Ştiţi, am văzut-o pe fata dumneavoastră cu x, cu y.” I-am răspuns: “De ce nu ai pus mâna pe ea, s-o iei acasă?” “Păi, de ce s-o iau – mi-a zis -, am venit să vă spun că umblă cu cine nu trebuie!” L-am întrebat: “Tu ştii că copilul este dispărut de opt zile de acasă?” Mi-a spus că nu. Cum e posibil ca tu, poliţist, să nu iei nicio măsură? Doar copiii noştri sunt vinovaţi? Eu nu am născut un copil depravat, eu ştiu cum l-am crescut. În 2019, comisarul Ungureanu, nu am de ce să mint, nu mint cu absolut nimic, când am dat-o dispărută, în ziua aceea, a mers cu mine prin oraş şi mi-a zis că nu are atâta personal ca să umble după fundul ei. Adică copilul meu e o curvă şi umblă dumneata după el, dacă vrei! Îi mulţumesc lui Dumnezeu că copilul este bine, e acasă cu noi, suntem ok, dar mai avem de lucrat. Asta mă mulţumeşte cel mai mult, dar ceea ce ţine de organele de cercetare, de Poliţie, de procurori, de judecători, nu mă mulţumeşte! Toţi sunt mânjiţi, toţi sunt corupţi! Întreb şi eu, ca părinte, dacă tot ne contestă şi copilul nu este crezut, fiind minor, cum poţi tu, ca poliţist, să iei declaraţia unui minor, într-adevăr, în prezenţa mea, când copilul e drogat, abia leagă două cuvinte şi ţipă, face ca toţi dracii din lume, cum poţi tu să-i iei o declaraţie? Copilul, după ce ne întorceam din spital şi vorbeam cu el şi comunicam şi cu psihologii, îmi spune: “Mami, m-am hotărât, vreau să merg la Poliţie, să spun cu adevărat ce s-a întâmplat! Copilul era treaz, luminat, însă nu se ţinea cont de declaraţia ei. Când făcea urât, atunci, declaraţiile le luau de bune, copilul e… să nu mai spun iară, iar infractorii sunt cei mai buni. Copilul, oricum, nu era în stare să scrie, nici nu-mi mai aduc aminte, vă spun sincer, de câte ori o fi fost, dar erau dânşii la calculator şi spuneau că suntem obligaţi să dăm declaraţie. Ei scriau şi doar o întrebau, iar ea spunea ce voia şi răspundea în doi peri şi făcea urât, dacă era drogată! Eu am depus şi petiţii on-line, la Bucureşti, că am zis doar s-o sesiza cineva de la Bucureşti, că aici nu aveam unde să mă mai duc, să fac nimic!”, susţine Mărioara Soroiu.

„Vino, fă, şi ia-ţi copilul, că ţi l-am găsit!”

De cele mai multe ori, în lipsa implicării Poliţiei, părinţii Dariei erau nevoiţi să-şi caute singuri fata, pe la tot felul de indivizi şi în locuri rău-famate. „Să vă spun cum am găsit-o, într-o noapte! Tot investigând, am ajuns la un bloc, unde am găsit o persoană, o colegă de-a ei. Ziua m-a sunat şi mi-a spus că a văzut-o pe Daria on-line, vorbea de pe telefonul fetei respective. Am mers la blocul respectiv, am luat legătura cu individa, dar bineînţeles că a negat. Tot investigând pe-acolo şi întrebând vecinii – am întrebat cine mai stă prin blocurile acestea, pe aici, că sunt nişte zone suspecte la noi şi le ştiam, dar nu le ştiam cu nume -, am aflat că stă un traficant, care face parte dintr-o reţea renumită în Câmpulung şi ştie Poliţia foarte bine! Tot în ziua aceea, am sunat la Poliţie şi ştiţi ce îmi spune Poliţia? “Mergeţi dumneavoastră, doamnă, acolo, că trimitem şi noi un echipaj.” Nu s-a mai putut trimite un echipaj, pentru că se întâmplase ceva la 4-5 blocuri mai jos, iar pe mine m-a abandonat. În fine, am mai umblat seara pe acolo şi, dimineaţa, m-am dus la Poliţie, la prima oră, şi i-am spus comisarului Mătăsaru că în blocul respectiv a fost văzută, cobora pe scări cu x, cu y. A pus mâna pe telefon, avea numărul de telefon al acestui individ, şi îi spune: “Acum te prezinţi la Poliţie!” Vine individul foarte repede, în maxim 10 minute, şi îi spune domnul comisar: “Ai maxim două ore să aduci copilul aici” şi a bătut cu pumnul în masă! Ce credeţi, la o oră şi jumătate, mă sună acel individ pe mine, de pe telefonul fetei racolatoare, Bianca Miricel, şi îmi spune: “Vino, fă, şi ia-ţi copilul, că ţi l-am găsit! Vino şi ia-ţi curva”, aşa a spus! Am zis: “Nu, te rog frumos să duci copilul la Poliţie!” “Eu nu duc copilul la Poliţie, mi-a spus, dacă vrei să vii să iei copilul acum, dacă nu, eu nu-l duc nicăieri!” A trebuit să mă urc în maşină şi să mă duc la patru case distanţă, la unul din magazinele din jurul casei noastre. Am urcat copilul în maşină şi m-am dus cu fata la Poliţie, pe ei nu i-a mai chemat să-i întrebe de unde au luat-o, de unde au scos-o, cu cine au găsit-o, nimic. A găsit copilul şi, ce credeţi, s-a închis cazul de dispariţie!”, şi-a continuat mărturisirea mama fetei.

„Puteţi să vă găsiţi copilul… o mână, pe nu ştiu unde, capul, pe nu ştiu unde, puteţi să vă aşteptaţi la lucrul acesta!”

La un moment dat, după ce a fost dată din nou dispărută de părinţi, Daria a fost găsită, în timpul unui control de rutină al Poliţiei Rutiere, într-un BMW, alături de trei indivizi. Şi de această dată, cazul de dispariţie a fost închis! „La o altă dispariţie, au găsit-o într-un BMW negru, la un control de rutină. Atunci, mi-au găsit şi ei copilul! La câteva zile, am dus-o la şcoală şi nu am mai avut de unde s-o iau de la şcoală, am întrebat portarul şi mi-a spus că a venit un taxi şi a luat-o, că la noi sunt implicaţi inclusiv taximetrişti. Eu am numerele unor taximetrişti şi le-am dat şi la cei de la Crimă Organizată şi la Poliţia Câmpulung. Putea să-mi găsească copilul din prima secundă, că eu am văzut pe individele astea, Bianca Miricel şi Antonia Băncilă, zi de zi, oră de oră, în taxiul respectiv. Le-am dat şi numărul, nu s-a sinchisit să deranjeze pe nimeni, să întrebe, că poate omul spunea, deşi nu cred, dar, oricum, ştia că copilul e dispărut, pentru că, odată, eu am apărut cu maşina în spatele lui şi am văzut că s-a lăsat în jos. Cum mă vede, ori ambalează, ori o ia la goană! A fost găsită la trei indivizi, într-un BMW negru. Când au găsit-o, m-au sunat şi m-au chemat la Poliţie. Poliţistul rutier care o găsise mi-a spus că le-a luat interogatoriu, dar că asta ţine de comisarul Ungureanu, care se ocupă de dispariţia noastră. Am zis: “Bine, trec a doua zi şi vorbesc cu domnul.” Ce credeţi că mi-a spus? “Da’ ce, doamnă, ce să-i facem, e caz de dispariţie, e închis, ce nu vreţi să pricepeţi?” Şi se mai răţoia şi la mine. I-am zis că vreau să ştiu şi eu cine sunt persoanele respective. Acest domn Ungureanu mi-a spus, când am dat dispariţia, că “puteţi să vă aşteptaţi la ce e mai rău, că puteţi să vă găsiţi copilul… o mână, pe nu ştiu unde, capul, pe nu ştiu unde, puteţi să vă aşteptaţi la lucrul acesta! Ei au venit acasă şi au căutat în frigider, sub canapea, toată casa au răscolit-o! Au căutat inclusiv la un coteţ unde avem câinii, ca şi cum eu mi-aş fi ascuns copilul!

Pe nenorociţii ăia nu s-au dus să-i caute! Copilul meu avea o cartelă telefonică şi i-am băgat numărul pe contul nostru de Orange. Aşa vedeam ultimul număr apelat zi şi noapte şi cât s-a vorbit cu ea. M-am dus cu lista de apeluri şi am zis că acesta e numărul cu persoana care e, dar i-a durut în fund. Când puteau să localizeze numărul respectiv, că am aflat acum şi ştiu cine e persoana respectivă, tot un nenorocit şi un dealer de droguri, major, toată familia lui se ocupă cu aşa ceva, nu a interesat pe nimeni să pună sub urmărire numărul respectiv. Ni s-a spus că se dă doar în cazuri speciale… oricum, o aiureală, adică plecaţi la plimbare. E de necrezut, dar e adevărat, asta se întâmplă! De asta interlopii cresc, de asta se dezvoltă infracţionalitatea, că Poliţia îi protejează, şi Poliţia, şi Procuratura! Voiam să vă mai spun încă un aspect, să ne întoarcem în 2018, când copilul a fost dispărut. La fel, am găsit-o tot eu, ca mamă, v-am spus nu aveam linişte, nu mai mâncam, nu mai dormeam, alergam cu copilul mic după mine, pentru că nu aveam cu cine să-l las! Am dat de urma ei şi am sunat la acest domn comisar Mătăsaru şi i-am spus că e în blocul respectiv, nu pot să vă spun la etajul 1, 2, e aici ceva tip garsoniere, că nu m-au lăsat pe mine să intru acolo. A urcat şi a coborât cu copilul meu şi l-a dus la Poliţie. La fel, caz de dispariţie rezolvat. Şi am zis: “Domnule Mătăsaru, trebuie să faceţi ceva!” I-a dat mesaj soţului pe telefon (…) şi îi scrie: „Am găsit copilul, e mai grav, e la traficat”, şi soţul îi spune: “Ce putem face acum cu interlopii ăştia, că vine acasă şi o ia iarăşi, e greu, e foarte greu!” Copilul, de fiecare dată când îl găseam, era ca un şobolan şi, în loc să se ducă, să ridice o probă, să facă ceva, nimeni nu făcea nimic, nimic, niciodată nimic! Vă spun, fizic am îmbătrânit în doi ani, fizic, aşa sunt ok, dar psihic nu ştiu dacă pot să-mi mai revin vreodată, că te bagă în disperare, intri în depresie când vezi atâta nedreptate!”, s-a revoltat Mărioara Soroiu.

„Împreună cu mai mulţi părinţi putem schimba ceva”

Femeia a mai precizat că a venit la Caracal pentru a face cunoscut cazul fetiţei sale şi pentru a reclama neputinţa şi ignoranţa autorităţilor vizavi de astfel de situaţii, sperând ca, pe viitor, să nu se mai întâmple aşa ceva. „Datorită acestui copil erou, Alexandra, am venit la Caracal şi mi-am strigat durerea câtuşi de cât.  Şi-a făcut puţin treaba DIICOT-ul, DIICOT-ul, din 2019, că ce ţine de 2017-2018 nu a făcut nimic şi să ştiţi că aveau toate informaţiile. Persoanele respective toate sunt identificate, doar că nu vrea să se facă nimic. Sunt oameni din Câmpulung. Închipuiţi-vă şi dumneavoastră când eu, ca mamă sau ca tată, ieşim prin oraş şi vezi că te sfidează, vin în faţa ta să te sfideze, oare, cum credeţi că ne simţim? Merită lucrul acesta, de aceea am ieşit în presă. Haideţi să vă spunem cu ce se ocupă, cu trafic de emigranţi, unul dintre ei pot să-i dau şi numele, că nu mă deranjează, Jugănaru Răzvan. Poliţia ştie, inclusiv comisarul Mătăsaru (…) şi îi acoperă, ştie cu ce se ocupă acest Jugănaru Răzvan, are ditamai dosarele, le-am văzut, stivă de dosare are numai pe numele lui, ştie inclusiv DIICOT-ul. Împreună cu mai mulţi părinţi putem schimba ceva, poate se sesizează şi organele, se sesizează şi ministerul, se sesizează şi domnul Vela, se sesizează şi spitalele, că noi am fost trimişi la spitalul din Câmpulung, care nu e pregătit în acordarea ajutorului la un copil drogat, nu are nimic, niciun test, absolut nimic! Au urcat-o în ambulanţă şi au dus-o de urgenţă la Bucureşti! De ce nu raportează spitalele din Câmpulung şi Poliţia câte cazuri de minori sunt şi că îi trimite la Bucureşti? Totul se muşamalizează, să nu se ştie! La Poliţia din Câmpulung nu există teste de droguri. Dacă veniţi seara, după ora 20.00, la stadion e pericol, umblă drogaţi la volan, se droghează în spatele stadionului şi Poliţia stă în faţă!”, acuză mama fetei traficate.

Daria, umilită în faţa clasei de o profesoară

Dincolo de toate necazurile care i s-au întâmplat, Daria a avut de suferit şi la şcoală, unde a fost, pur şi simplu, umilită în faţa colegilor de o profesoară, într-un moment în care ea avea mare nevoie de susţinere din partea tuturor. „A fost blamată şi la şcoală, şi mai este şi la ora actuală, şi de profesori. Acum o lună sau înainte de sărbători, nu mai ţin minte exact, a fost o doamnă profesoară… Am fost la doamna directoare, care ştie situaţia, domnul diriginte a înţeles situaţia, a sprijinit-o, a fost cu noi când am avut nevoie de dânsul. A chemat-o doamna directoare pe doamna profesoară respectivă şi a mustrat-o de faţă cu mine, dar ce folos când ea îmi înjoseşte copilul în clasă, de faţă cu toţi colegii?! M-am dus cu plângerea făcută de acasă ca să-mi dea un număr de înregistrare, dar plec nervoasă şi acolo mă calmez. Doamna directoare a fost de partea mea, am văzut că a fost ok din punctul ei de vedere, am văzut ce atitudine a luat faţă de această profesoară, i-a dat, chipurile, un avertisment verbal şi, de atunci, nu s-a mai întâmplat. Despre consiliere ce să vorbim, în unele cazuri ale dispariţiei ei, când au găsit-o poliţiştii şi au mers la secţie, au bătut-o în sediul Poliţiei, de faţă cu cei de la Protecţia Copilului, de faţă cu un avocat din oficiu, au bătut copilul în secţia de Poliţie, de faţă cu mine, ca părinte, pur şi simplu, au bătut-o, pentru că copilul era recalcitrant. Normal, copilul era drogat, o luau şi ei la mişto, “hai că-ţi place, hai că nu ştiu cum, acum faci pe victima”, iar copilul le răspundea. Un prim mesaj am pentru interlopi: vor cădea şi le va pieri puterea, trebuie să dispară, cu tot cu poliţiştii corupţi, cu poliţiştii comunişti. Părinţii trebuie să fie foarte atenţi la fiecare mişcare a copiilor lor, să le supravegheze cercul de prieteni şi să-i creadă, pentru că şi nouă copilul, de multe ori, ne spunea lucruri adevărate, dar întâmplându-se aşa de multe, de multe ori, nu am crezut copilul şi îmi pare rău de lucrul acesta.”, îşi impută Mărioara Soroiu.

„Familia Alexandrei şi familia Luizei vor fi alături de noi, la Câmpulung!”

Pe 1 martie, de la ora 14.00, a fost anunţat un protest de amploare la Câmpulung, în faţa Poliţiei, dar şi în tot oraşul. Anunţul a fost făcut de Alexandru Cumpănaşu pe pagina sa de Facebook. Alături de Alexandru Cumpănaşu, la Câmpulung vor fi prezente şi familiile Alexandrei şi Luizei, fetele dispărute din Caracal, dar şi familia Soroiu, a cărei fată minoră a fost traficată de proxeneţii din Câmpulung. „Familia Alexandrei şi familia Luizei vor fi alături de noi, la Câmpulung” Daria Soroiu este EROINA care a reuşit acest lucru! Iar familia Soroiu – nişte luptători cum rar există! În urma dezvăluirilor concrete din emisiunea “România Ascunsă” au ieşit la iveală încrengăturile toxice dintre şefii Poliţiei Câmpulung şi clanurile interlope! Am solicitat Ministrului de Interne demiterea şefului Poliţiei Câmpulung încă din data de 13 februarie 2020, ora 12.06 (a se vedea postarea din acea azi), atunci când am prezentat pe larg abuzurile faţă de Daria şi multitudinea de fapte ale interlopilor şi Poliţiei! Nu este deloc suficient: Cerem, în numele familiei Soroiu şi a zeci de mii de români, DEMITEREA de urgenţă a comisarului şef Mătăsaru – şef Serviciu Judiciar, comisarului Ungureanu, comisarului Petran, comisarului Diaconu şi comisarului Dorin, din cadrul Serviciului Judiciar Câmpulung, pentru:

1.Complicitate la răpirea, sechestrarea, violarea, drogarea, exploatarea minorei Daria Soroiu.

2.Distrugerea de probe din dosarele penale întocmite în urma dispariţiilor minorei.

3.Abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu faţă de reclamarea dispariţiilor Dariei Soroiu.

4.Ameninţarea familiei Soroiu pentru apelurile la 112 în vederea declarării răpirii fetei.

5.Neîndeplinirea sarcinilor de serviciu de către aceştia în raport cu fiecare dispariţie raportată, aşa cum reiese din documentele transmise de familia Soroiu, dar şi mărturiei ce se regăseşte în emisiunea “România Ascunsă” a familiei în care sunt descrise în detaliu toate faptele acestor poliţişti, dar şi identitatea şi faptele interlopilor.

În acest sens, am preluat cazul şi reprezentarea familiei Soroiu în raport cu autorităţile şi vom depune o plângere penală la Parchetul General faţă de persoanele descrise mai sus, dar şi faţă de alte persoane vinovate din Câmpulung şi nu numai. Un memoriu cu toate detaliile va fi înaintat şi Ministrului de Interne, pentru a se lua măsurile administrative de rigoare. Avertizăm şcoala unde învaţă Daria şi orice persoană din Câmpulung că, din acest moment, toţi cei care îi vor mai adresa cuvinte sau vor avea atitudini înjositoare la adresa acesteia vor fi traşi la răspundere. Solicităm Ministerului Educaţiei dispunerea unui control urgent la nivelul unităţii unde Daria a fost şi este o victimă a neputinţei Poliţiei Câmpulung şi IPJ Argeş de a ţine în frâu clanurile interlope ce se ocupă cu trafic de droguri şi trafic de fiinţe umane. Daria a fost recrutată la vârsta de 13 ani, ca şi consumator de droguri, aceasta fiind constrângerea ce a condus la restul faptelor abominabile. Este un eşec al instituţiilor. În tot acest timp, răpitorii şi interlopii care au traficat-o aflându-se în libertate, în ciuda repetatelor plângeri şi dovezi prezentate de către părinţi Poliţiei!

ATENŢIE: În data de 1 martie 2020, va avea loc, faţă de ocuparea, cu voia instituţiilor, a oraşului Câmpulung de către interlopi, un marş de protest în faţa Poliţiei şi în întregul oraş! România are nevoie să scoată mizeria la suprafaţă! Veniţi alături de noi!”, este mesajul postat de Alexandru Cumpănaşu pe pagina sa de Facebook. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!