8 C
Campulung Muscel
25/10/2021

Liberalul Florin Liţoi: „Îl admir pe fostul primar Oancea, un om implicat, care n-a plecat de la Ministerul Sănătăţii până n-a obţinut finanţarea pentru construirea Spitalului Municipal”

Profesorul Florin Liţoi este potenţial candidat la funcţia de primar al Câmpulungului din partea PNL, în funcţie de rezultatul sondajului intern, făcut public la începutul lunii martie. 

Florin Liţoi este muscelean get-beget, un mare susţinător al sportului şi educaţiei prin sport, predă la Universitatea Bucureşti, iar în Câmpulung manageriază o fabrică cu aproape 100 de salariaţi. În cadrul unor emisiuni televizate, Florin Liţoi s-a destăinuit câmpulungenilor, care au aflat şi alte lucruri pe care nu le ştiau despre el. Un om apropiat de Câmpulung, tânărul candidat vrea să schimbe destinul oraşului natal. 

„Când spui “primar” ar trebui să spui un bun gospodar, un om care are viziune, care are capacitatea şi deschiderea de a face lucruri, de a le înţelege şi de a le anticipa, un om care are capacitate de a vorbi, de a se mula şi pe cei care un au studii, cât şi pe cei care au studii superioare, studii medii. Ar trebui să fie un om din mijlocul comunităţii, un om care să nu uite comunitatea, un om care să fie tot timpul receptiv la problemele comunităţii şi la curent cu ce se întâmplă. În primul rând, un bun gospodar trebuie să-i ofere comunităţii deschiderea, să-i ofere siguranţa, plăcerea de a locui în acest oraş. Cum? Asigurându-i o infrastructură: de apă, de gaze, rutieră. Trebuie să-i asiguri omului acea siguranţă şi securitate de a merge pe stradă, de a trimite copilul singur la şcoală. Acest gospodar trebuie să dea încredere, prin mijloacele pe care le are la dispoziţie, locuitorilor acestui oraş. În momentul în care comunităţii îi asiguri o calitate a vieţii ridicată, automat, pe lângă cei care suntem aici se vor întoarce sau vor veni şi alţii.”, a declarat Florin Liţoi.

Oricât umblă prin ţară, nu se poate rupe de „rădăcini”. Îşi aduce aminte cu nostalgie de copilărie, de momentele când se juca cu prietenii în faţa blocului, de mirosul teilor din Grădina Publică şi de pe Bulevard. „Am făcut un tur nocturn al Câmpulungului. Am mers pe strada Ion Ţicăloiu de unde se vede panorama întregului oraş. Mi-am zis: ce frumos e Câmpulungul cu luminile aprinse, este un oraş viu! Pe unde am mai fost, prin străinătate, peste tot, am umblat ceva, cel mai mult oraşele mi-au plăcut noaptea, pentru că noaptea le vezi cu lumină, le vezi altfel, le vezi cu viaţă, ziua sunt mai posomorâte.”, şi-a continuat destăinuirea potenţialul candidat la fotoliul de primar al Câmpulungului.

Nemulţumit că nu s-a făcut nimic în municipiu în ultimii 30 de ani, a decis să ia atitudine, să lucreze pentru comunitate şi în favoarea comunităţii, având în lucru un proiect pentru următorii 15-20 de ani. „Comunitatea aşteaptă să se facă ceva, comunitatea şi-a pierdut răbdarea. Nu s-a făcut o reabilitare a centrului vechi, nu s-a făcut o stradă ca lumea, avem străzi în centrul oraşului care nu au gaze, nu au canalizare, sunt lucruri elementare care trebuiau făcute. Nu trebuiau lăsate „à la longue”, pentru că bani au fost, bani sunt tot timpul, important este să-ţi asumi accesarea acestor bani şi să-i foloseşti cum trebuie. Un primar ar trebui să fie omul care trebuie să ştie să gestioneze banii, pentru că nu sunt banii lui, sunt banii comunităţii, iar dacă comunitatea l-a trimis acolo, l-a trimis pentru că a avut încredere în el şi că va drămui, va gestiona acei bani, să-i dea culoare oraşului, să-l ridice la un nivel, la standardele europene care se impun în momentul actual. Îi oferi omului o calitate bună a vieţii, el te va iubi întotdeauna.”, a fost pledoaria lui Florin Liţoi, care este adeptul implementării administraţiei pro-active, care să se aplece asupra doleanţelor cetăţenilor.

Conform declaraţiilor lui, din mediul politic admiră oamenii de acţiune, oamenii care fac, care lasă în urma lor ceva, unul dintre aceştia fiind fostul primar al Câmpulungului, Gheorghe Oancea: „Dacă mă întrebaţi pe mine, vă dau un exemplu, îmi place de fostul primar, domnul Gheorghe Oancea. De ce vă spun că-mi place? Într-un interviu a spus în felul următor: eu când am obţinut banii pentru Spitalul Municipal, o lună, am dormit pe scările Ministerului Sănătăţii” Acesta este un om implicat, asta înseamnă un om implicat, dacă vreau bani, mă duc la Bucureşti şi dorm pe scările la Ministerul Dezvoltării, la Ministerul Turismului, la toate ministerele acelea, dorm acolo până obţin bani. Vine ministrul un minut, vrea să stea de vorbă cu mine, un minut stau, stau acolo până se plictiseşte de mine, asta înseamnă să fii implicat. Domnul Oancea chiar a făcut ceva pentru acest oraş şi îmi aduc aminte că aveam şase ani când se construia spitalul, ne jucam printre construcţii. Implicarea lui, stând efectiv la Ministerul Sănătăţii, pe trepte, ca să obţină finanţarea pentru construirea Spitalului Municipal, s-a concretizat în noua construcţie, care acum deserveşte tot Muscelul.” Ama IVAN

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!