19.1 C
Campulung Muscel
19/06/2024

Dragostea pentru bani a aleşilor a pângărit Parcul „Kretzulescu” cu bâlciul vulgar de Valentine’s Day

-Autorităţile noastre i-au încântat pe asistaţii social de la comune, care au la ce să caşte gura când trec podul de la Autogară     

Bâlciul de pe Bulevardul „Pardon”, extins, în acest mandat, de la o săptămână-două, cât ţineau Zilele Câmpulungului, pe vremea lui Andrei, la o săptămână pe trimestru, chiar mai des, şi-a schimbat amplasamentul. În caz că aceste autorităţi repetente la istoria locală şi respect pentru moştenirea trecutului n-au făcut suficient rău parcurilor câmpulungene, lovitura de graţie poartă ca dată 10 februarie 2020, când „Kretzulescu” devine gazda kitsch-ului, a ţigăniei, a vulgarului gustate de nişte edili cu educaţie precară. Mai iubitori de ordinar, de strident, de „made în China”, ca aceştia, nici că vom mai vedea vreodată, căci trebuie să fii simplu rău în gândire ca să te încânte priveliştea de bâlci perpetuată şi amplificată de la un primar la altul. Pe când credeam că am văzut totul, în timpul administraţiei PNL, „mama” iarmaroacelor stradale, cu fum şi mirosuri teribile împrăştiate peste Câmpulung, s-a ivit un primar care ne-a demontat teoria. PSD-istul vrea şi poate mai des decât PNL-istul, care ne oripila cu bâlciul ieftin o dată pe an. 

Urmaşul a pripăşit bişniţărimea în oraş, de zici că are abonament lunar la domeniul public, care, la frecvenţa cu care se închiriază, ar justifica votul în Consiliul Local. Căci numai a excepţional nu arată prezenţa comercianţilor de nimicuri în Câmpulung, unde sunt lăsaţi să facă un comerţ sinonim cu bişniţa. Cea mai recentă găselniţă pentru a deşerta tarabele cu ursuleţi şi inimioare, pe gustul asistaţilor social, pietonii care traversează cel mai des pasarela, o reprezintă Valentine’s Day, care nu putea trece nemarcată printr-un negoţ concurent Pieţei „China” de peste pod. 

Câmpulungenii care au sesizat pregătirile întreprinse încă de săptămâna trecută mai să aplaude elanul prematur al echipelor ADP-iste de la Spaţii Verzi, dislocate în teren cu ordinul de a curăţa mărăcinişurile înălţate peste mărturiile unei regenerări urbane ratate. Şi-au zis oamenii că, poate, datorită vremii blânde, muncitorii au început toaletarea de primăvară mai devreme decât de obicei, la ce ritm alert punea în mişcare acţiunea din zona fostului Ştrand. Când colo mobilizarea era pentru târgul adus în municipiu de „jupânul” erijat în agent imobiliar cu ochii-n patru după profit pe seama avutului public. Insul acesta, complet lipsit de dragostea unui gospodar pentru locul pe care îl păstoreşte – nu mai vorbim de bun gust ori de bunul simţ datorat concetăţenilor care nu agreează ordinarul încurajat de el -, are impresia că dă lumea pe spate cu mega-evenimentul de Ziua Îndrăgostiţilor. 

Fac ce fac aceşti edili, care au preferinţe comune cu încasatorii de ajutoare sociale de la cătune, şi tot în centru aterizează cu negustoria grosolană, mutată sub alte balcoane. Au scăpat cei din „blocul rechinilor”, cei mai chinuiţi câmpulungeni, care nu sunt îndreptăţiţi să ceară mult pe apartamente permanent ameninţate de poluarea fonică, vizuală şi olfactivă produsă de divertismentul îndoielnic al unor autorităţi ignorante. S-au pricopsit cu târgul peste drum proprietarii din blocurile de lângă Şcoala fostă nr.3, pe care „foamea” de bani a autorităţilor croite numai pe luat i-a fericit cu o privelişte de toată frumuseţea. Nu este exclus ca bâlciul de Valentine’s Day, început cu cinci zile mai devreme, să aibă o extensie până la Dragobete, ca să prindă şi sărbătoarea dragostei la români. Căci nu se ştie când îl pocneşte dorinţa pe muscelean de a-şi cadorisi consoarta cu o pernă roşie inscripţionată cu „I love you”. „E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!