Arhitectul şef al Câmpulungului, Victor Cătălin Ghiţă, transferat de la Primăria Piteşti, şi-a făcut debutul, public, la prima şedinţă a Consiliului Local din 2020, ţinută joi, 30 ianuarie. Cea mai proaspătă achiziţie în materie de personal a lui Liviu Ţâroiu a apărut pe „sticlă”, cu o săptămână înainte, alături de colega de la Poliţia Locală, responsabilă de disciplina în construcţii, în contextul aplicării celei mai mari amenzi din istoria municipalităţii, pentru ridicarea unui gard cu încălcarea prevederilor autorizaţiei de construire. Cum ajungi la Câmpulung, cum ajungi pe posturile tv naţionale, unde scandalurile în care a fost implicată Primăria au cam curs aidoma paharelor date pe gât de şeful ei, în sediul Poliţiei. În fine, dacă nu l-aţi reţinut pe arhitectul şef al Câmpulungului din reportajul cu gardul, şi el „plonjat” după SUV-ul Primăriei, cu Ţâroiu la volan, fix în grupajul principal de ştiri centrale, aleşii i-au creat oportunitatea de a debuta la prima întrunire ordinară a anului. Bineînţeles, cu un subiect ingrat, de care nu era el responsabil, ca nou venit în instituţie. Dar, deh, opoziţia e în campanie electorală şi trebuie să se manifeste.
Nici superiorul Ţâroiu nu l-a ajutat prea mult în a-l face cunoscut contribuabililor, prezentându-l la sfârşitul şedinţei, când telespectatorii erau de mult fugiţi din faţa micilor ecrane, de grija protejării nervilor. După mai bine de o oră de derulare a şedinţei, Liviu Ţâroiu s-a trezit să-l anunţe pe arhitectul şef al Câmpulungului. „Am vrut să vi-l prezint. De acum înainte are cine să verifice, ca arhitect, şi documentaţie, şi proiecte.”, atât a putut să spună angajatorul despre noul subaltern, care n-a părut deloc stânjenit de gargara politică şi de tentativa de înghesuire cu o speţă străină lui.
Până când va face furori, profesional vorbind, într-un oraş a cărui disciplină urbanistică a dispărut de mult, aflăm din declaraţia de avere a lui Victor Cătălin Ghiţă ce vânt îl poartă la Câmpulung. La Primăria Piteşti, arhitectul trăia dintr-un venit anual de 70.465 lei, ceea ce înseamnă că salariul lunar era de nici 6.000 de lei în cap. Mai precis, 5.872 lei. La Câmpulung, va câştiga un salariu de bază de 10.070 de lei, căruia i se adaugă indemnizaţia de hrană de 347 lei. În total, 10.417 lei, bani pentru care merită să laşi Piteştiul în favoarea Câmpulungului.
În rest, averea arhitectului şef se limitează la un sfert dintr-un apartament de 81 metri pătraţi, moştenit în 2013, aflat la Piteşti, unde îşi are domiciliul, şi un autoturism Volkswagen Golf, cumpărat în 2014. M.B.