2.8 C
Campulung Muscel
07/12/2024

Ce găsesc medicii care vor să emigreze în Franţa sau viaţa medicilor români în Franţa

Tinerii români, absolvenţi de Medicină şi Asistenţă Medicală, aleg din ce în ce mai mult să îşi construiască o carieră profesională în străinătate, cu predilecţie în Uniunea Europeană. Mare parte din aceştia aleg Franţa, ca ţară în care să îşi exercite cunoştinţele medicale şi să achiziţioneze experienţe noi de muncă.

Motivele emigrării medicilor români sunt diverse: pornind de la nemulţumirea faţă de salarii, limitări şi metode învechite, trecând prin faptul că îşi doresc un sistem medical bine administrat, care oferă tehnică nouă şi posibilităţi de creştere şi sfârşind cu ideea unei vieţi decente şi a unei şanse corecte pentru un viitor mai bun. Am observat în ultimii ani că majoritatea tinerilor au deja o mentalitate deschisă spre Occident, nu mai sunt atât de subordonaţi cutumelor româneşti şi vor să îşi satisfacă nevoia de cunoaştere şi de dezvoltare ca indivizi. Numai că România le pune beţe-n roate.

Înainte de a lua decizia schimbării e bine să luaţi în calcul anumite aspecte.

Adaptarea. Poate fi o reală provocare, mai ales pentru medicii care se transferă cu întreaga familie. Cu toţii îşi fac griji în special pentru copii, care nu vorbesc limba franceză la un nivel avansat. Trebuie să ştiţi că, în fapt, sunt adulţii cei care sunt mai puţin flexibili. Copiii învaţă, se integrează mult mai repede şi îşi fac prieteni mult mai uşor.

Sistemul. Tehnic şi ştiinţific, sunt foarte avansaţi, noi suntem încă în comuna primitivă. Sistemul francez este total diferit şi din punct de vedere organizatoric şi administrativ, nu numai ştiinţific. Însă, pentru cine doreşte cu adevărat, în mai puţin de un an, va învăţa totul.

Colegii şi comunitatea. Fiind o reală nevoie de medici, comunitatea îi primeşte cu braţele deschise şi, înţelegând nevoia de adaptare, este alături de noii-sosiţi cu multă susţinere, decenţă şi prietenie. O altă diferenţă reală între noi şi ei. Principiile reuşitei. Munca şi seriozitatea.

Aprecierea. Respectul colegilor se câştigă prin modestie, onestitate şi seriozitate. Francezii pun accent pe persoană, nu pe rangul profesional, de aceea veţi fi surprinşi să vedeţi profesori doctori cum îşi beau cafeaua de dimineaţă cu infirmierele şi cu ceilalţi colegi. Veţi fi surprinşi să cunoaşteţi familii în care soţia este medic cardiolog, iar soţul este angajat în fabrică. Ei pun accent pe persoană, nu pe ranguri sociale şi profesionale.

Consideraţia pentru suferinţa persoanelor. Medicii adevăraţi sunt trainuiţi să ajute, să aline suferinţe, ei îşi fac datoria de medici, nu aşteaptă „şpaguţa” ca să te observe, nu sunt dezumanizaţi ca la noi, ba din contră.

Receptivitatea. Concentrarea şi aptitudinea de învăţare, captarea noilor informaţii ajută enorm la adaptarea în noul sistem de muncă, cel occidental.

Dacă acestea au fost principiile tale dintotdeauna, adaptarea şi integrarea sunt aproape garantate. Vei sărbători succesul mai curând decât ai sperat.

În final, întrebarea pe care trebuie să v-o puneţi înainte de a lua decizia plecării este: sunt dispus/ă să trăiesc într-o societate bazată pe respect, pe decenţă şi competenţă?

Conştiinţa că ţară în care ajungeţi are alte legi, alte obiceiuri, alte principii care trebuie respectate vă va fi de mare ajutor.

POLE DEVELOPPEMENT recrutează medici generalişti, medici de altă specialitate, kinetoterapeuţi. Pentru mai multe detalii, contactaţi: 0617510485, Magda Roaită sau contact@poledev-france.fr. (P)

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!