18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

Condamnat, după ce a şantajat o musceleancă să facă sex cu el

A ameninţat-o că publică pe Facebook poze şi filmuleţe cu ea în ipostaze intime

Un bărbat din Bascov a fost condamnat de Judecătoria Câmpulung după ce a şantajat o fată din Muscel că va publica fotografii şi înregistrări video cu ea în ipostaze intime, în scopul de a obţine avantaje sexuale de la ea. Condamnarea penală va fi urmată şi de cea civilă, în care tânăra îi cere daune morale argeşeanului. Conform datelor publicate de site-ul rolli.ro, Marius Sebastian P., de 24 de ani, a recunoscut că, în perioada 23-16 februarie 2019, a constrâns-o moral pe Petruţa Nicoleta P., prin transmiterea de mesaje text cu conţinut ameninţător prin intermediul aplicaţiei de socializare Messenger a platformei Facebook.

În mesaje, tânărul aducea în discuţie distribuirea în mediul on-line, pe acelaşi site de socializare, a unor imagini video cu fata aflată în ipostaze indecente, compromiţătoare pentru ea, clipuri realizate în mod premeditat de către el. Toate aceste acţiuni au fost întreprinse cu scopul de a o obliga pe fată ca, contrar voinţei sale, să întreţină raporturi sexuale cu el, conduită care i-a stârnit femeii o stare de nelinişte şi temere accentuată asupra imaginii propriei persoane, având în vedere caracterul compromiţător al acestor filmuleţe şi a eventualelor comentarii ce îl puteau însoţi cu ocazia distribuirii sale în mediul on-line. Într-un final, după insistenţele bărbatului, fata a ajuns să aibă conduita pretinsă de argeşean pentru a încerca să îl facă să nu pună în aplicare ameninţarea. Tânăra i-a promis că se vor întâlni, vor întreţine relaţii sexuale, iar el să se angajeze că îi va trimite fotografii obscene cu ea.

Dar, între timp, fata l-a denunţat la oamenii legii care, chiar au luat măsura supravegherii lui, (dispus prin încheierea din 28 februarie 2019 de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Câmpulung). Pentru a susţine cele reclamate, musceleanca a adus un martor, iar la dosar a ataşat clipul video primit pe Facebook, planşe fotografice, capturi de pe ecranul telefonic, dar şi documente în format letric a convorbirilor inculpatului, rezultate în urma exploatării mandatului de supraveghere tehnică, nr. 7 din 28 februarie 2018.

Bărbatul din Bascov a încheiat cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, pe 3 iunie 2019, un acord de recunoaştere a vinovăţiei, după ce a fost cercetat penal pentru şantaj. În cadrul cererii, inculpatul a recunoscut comiterea faptei, încadrarea penală a ei şi a colaborat cu organele de urmărire penală, fiind, astfel, îndeplinite condiţiile pentru încheierea acordului.

Marius Sebastian P. s-a ales doar cu o condamnare de un an şi două luni închisoare, cu suspendarea executării sub supraveghere pe o perioadă de doi ani, calculată de la rămânerea definitivă a hotărârii Judecătoriei Câmpulung din 25 iunie 2019. În acest timp, Marius Sebastian P. trebuie să respecte următoarele măsuri: să se prezinte la serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă, informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă; să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei.

Judecătoria Câmpulung l-a mai obligat pe tânăr să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Bascov, plus să suporte cheltuielile judiciare avansate de stat în sumă de 400 lei (200 lei, din faza de urmărire penală şi 200 lei, din faza de judecată).

Decizia nu a fost definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pentru că s-a omis pronunţarea asupra laturii civile a cauzei, după ce fata a anunţat că se constituie parte civilă, instanţa a revenit asupra hotărârii anunţând că lasă nesoluţionată acţiunea. Motiv pentru care a fost deschis un alt proces, de data aceasta civilă, prin care Petruţa Nicoleta P. îi cere lui Marius Sebastian P. daune morale. Cauza a avut termen marţi, 15 octombrie, dar s-a încheiat cu o amânare pentru data de 26 noiembrie 2019. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!