1.3 C
Campulung Muscel
07/12/2023

Andreea Panţuroiu, locul 11 în lume la triplusalt

 

Rezultat deosebit pentru Andreea Panţuroiu. Atleta musceleană a reuşit, joi, calificarea în finala probei de triplusalt, din cadrul Campionatelor Mondiale de la Doha. Bătălia pentru medalii s-a dat sâmbătă, în penultima zi a competiţiei din Qatar.

Prezentă pentru prima oară într-o finală mondială în aer liber de seniori, după un sezon „sărac” în concursuri, din cauza unei accidentări survenite chiar înaintea Europenelor de sală, Andreea Panțuroiu, antrenată de Mihaela Nicoară şi legitimată la CSM București, s-a clasat pe a 11-a poziţie la triplusalt. În penultima zi a Mondialelor de la Doha ea a reuşit, din prima încercare, 14,07 m, celelalte două sărituri fiind depăşite.  Pe podium au urcat galonata Yulimar Rojas (Venezuela, 15,37 m), Shanieka Ricketts (Jamaica, 14,92 m) şi Catherine Ibarguen (Columbia, 14,73 m).

Campionatul Mondial de Atletism în aer liber a ajuns la Doha (Qatar) la ediţia 17. Organizat pentru prima dată 1983, Campionatul Mondial s-a desfăşurat la început odată la patru ani, iar, din 1991, are loc din doi în doi ani. Prima ediţie a avut loc la Helsinki (Finlanda), iar ediţia următoare, din 2021, va avea loc la Eugene (SUA), în perioada 6-15 august.

Andreea Panţuroiu a participat în grupa B a calificărilor şi a sărit, din cea de-a doua încercare, 14,12 m, rezultat cu care a ocupat, la total, a 12-a poziţie. Comportarea ei este cu atât mai meritorie, cu cât se cunoaşte că, imediat la finalul sezonului de sală, a suferit o accidentare destul de gravă, care a ţinut-o mai mult timp pe tuşă. Şi-a făcut reintrarea în arena de abia la Campionatele Naţionale, din iulie, unde eleva antrenoarei Mihaela Nicoară a câştigat un nou titlu. După ce a izbutit să-şi rezerve un loc în finala de la triplusalt, programată sâmbătă, în penultima zi a Campionatelor Mondiale de la Doha, Andreea Panţuroiu a declarat în exclusivitate pentru site-ul FRA: „Sunt foarte fericită pentru această calificare. M-a ajutat Dumnezeu! O să dau tot ce pot în finală!”. “E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!