Curăţenia făcută de ADP, care a ridicat munţi de moloz şi mobilă veche, n-a rezistat nici trei zile
Ce e Primăria „plantă” în relaţia cu cetăţenii nemulţumiţi că nu se vede schimbarea promisă, dar ce sunt mulţi dintre noi „iarbă rea” pentru locul în care trăiesc! Solicitarea transmisă de redacţia noastră primarului Liviu Ţâroiu a avut efectul nemeritat de mulţi dintre proprietarii de apartamente din capătul străzii Alexandru cel Bun. Nu o dată, am prezentat în ziarul nostru imaginea, credem noi, fără concurenţă în materie de nesimţire, a unui fost spaţiu verde poziţionat lângă locul de colectare a gunoiului menajer. Dacă autorităţile locale, solicitate să intervină, nu ridicau mormanele adunate într-o jumătate de vară, muntele de gunoaie egala înălţimea fostului punct termic, lângă care creştea rapid, din iniţiativa unor iresponsabili.
Vineri, 20 septembrie 2019, după ce i-am semnalat, verbal, primarului Liviu Ţâroiu existenţa grămezilor de deşeuri provenite din renovările de apartamente într-o cantitate care bate recordul îngălării pe Câmpulung, acesta ne-a sunat la redacţie şi ne-a informat că a trimis o echipă în zonă ca să constate proporţiile dezastrului. Şi că luni, când revine din concediu directorul ADP, Bogdan Pătru, va fi întreprinsă acţiunea de salubritate. Într-adevăr, luni, 23 septembrie 2019, vecinătatea tomberoanelor, ticsită de mizeriile de pe lume, a fost golită de ceea ce Primăria numeşte „deşeu voluminos” sau „deşeu greu”, pe care câmpulungenii au obligaţia să-l predea direct, contra cost, operatorului Financiar Urban. Nicidecum să-l ducă la tomberon şi să-l arunce în container sau lângă!
Trei zile a ţinut minunea. Vineri, la împlinirea unei săptămâni de la semnalarea cazului primarului Ţâroiu, lângă pubele au apărut primii saci cu resturi, într-o cantitate care-l face pe autorul gestului să-şi merite eticheta de „nesimţit”. Iar după saci, altul din aceeaşi categorie s-a debarasat de resturile unor paturi, de o saltea, încurajând perpetuarea unei practici fără leac. Liviu Ţâroiu le cere oamenilor din zonă să-i pună la dispoziţie imagini – căci, în prezent, toată lumea are telefoane inteligente – sau măcar numele persoanelor ori numerele de înmatriculare ale maşinilor, din care sunt descărcate mizeriile atrase ca un magnet de zona din spatele blocului D24. Cu convingerea că Primăria şi ADP nu vor repeta curăţenia de la începutul săptămânii trecute, căci n-au pentru cine, preluăm apelul lui Liviu Ţâroiu către cetăţeni de a nu mai răbda astfel de atitudini primitive şi de a divulga numele celor pe care îi văd cărând deşeul care trebuie predat direct către operatorul de salubritate.
La şedinţa de Consiliu de joia trecută, conducătorul Câmpulungului a înnoit informaţia referitoare la completarea sistemului de monitorizare video cu camere noi, dintre care unele montate în vecinătatea ghenelor. Sperăm ca şi cea de lângă fosta centrală termică de cartier să fie inclusă pe listă. „28 de camere vor fi puse suplimentar celor pe care le avem. S-au stabilit punctele de comun acord cu Poliţia şi Poliţia Locală. Ele vizează intersecţiile cele mai importante, locurile cu infracţionalitate ridicată sau locurile rău famate, şcolile, ghenele de gunoi care ne creează probleme, Gruiul şi Vişoiul.”, a susţinut primarul Ţâroiu, care transmite câmpulungenilor următoarea comunicare: „Primăria Câmpulung aduce la cunoştinţa cetăţenilor municipiului că operatorul SC FINANCIAR URBAN SA are obligaţia de a ridica numai gunoiul menajer, alte resturi rezultate din gospodărie (deşeuri vegetale, din demolări/amenajări) vor fi ridicate de operator la solicitarea fiecărui cetăţean, la un cost stabilit de acesta, printr-un apel la numărul de telefon 0348/522500.” M.B.