3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Un nou incident sângeros la Câmpulung, Tânăr de 18 ani, înjunghiat de amicul de pahar

Un nou incident şocant, petrecut duminică dimineaţa, a readus municipiul Câmpulung în centrul atenţiei mass-media şi opiniei publice. Un tânăr în vârstă de 18 ani a ajuns, în stare gravă, la Spitalul Municipal Câmpulung, după ce a fost înjunghiat cu un briceag de un amic de pahar, cu şapte ani mai mare, cunoscut cu antecedente penale. Lama cuţitului i-a atins unul dintre plămâni, astfel că victima a fost transferată, cu un elicopter SMURD, la un spital din Capitală. Poliţia anchetează cazul, fiind deschis un dosar de cercetare penală pentru tentativă de omor.

Beţi şi, probabil, drogaţi, s-au luat la ceartă, iar apoi la bătaie

Totul a pornit de la băutură şi, pare-se, de la consumul unor substanţe interzise. Potrivit unor surse neoficiale, în noaptea de sâmbătă spre duminică, patru tineri în vârstă de 18, 22, 23 şi 25 de ani au chefuit într-un local din Câmpulung, iar după ce s-a dat stingerea, au continuat petrecerea, alături de câteva „duduiţe”, într-o garsonieră pe care unul dintre ei o avea închiriată în blocul situat vizavi de Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”. La un moment dat, în jurul orei 7.30, după ce băutura şi ce au mai consumat le-au luat minţile, petrecăreţii s-au luat ceartă, iar apoi la bătaie. Ulterior, conflictul a degenerat, ajungându-se până acolo încât unul dintre indivizi a scos un briceag şi l-a înjunghiat pe amicul de 18 ani, de două ori, în zona toracică, atingându-i unul dintre plămâni. Realizând gravitatea faptei, tinerii au sunat la 112, apoi au fugit. Adolescentul înjunghiat a fost transportat la spitalul din Câmpulung, însă, pentru că starea sa era destul de gravă, a fost transferat cu un elicopter SMURD la Spitalul Universitar, din Capitală. „Aş vrea să le mulţumesc colegilor de pe ambulanţă, elicopter şi, mai ales, echipei de Chirurgie Toracică, condusă de domnul doctor Bărbulescu şi celei de Anestezie şi Terapie Intensivă, de la Spitalul Universitar din Bucureşti. Noi am făcut ce s-a putut, dar numai cu ajutorul lor un tânăr de 19 ani mai este acum printre noi.”, este mesajul postat de chirurgul muscelean Mădălin Iordache pe contul său de Facebook.

Agresorul, condamnat pentru trafic de droguri

Fugarii au fost prinşi după câteva ore de poliţiştii câmpulungeni şi duşi pentru audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş. Oamenii legii au deschis o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean, în conflict au fost implicaţi patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani. Cel mai tânăr dintre ei a fost înjunghiat în zona toracelui, fiind transportat în stare gravă la spital. „Toţi cei implicaţi au fost identificaţi şi se află în custodia poliţiştilor. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor”, precizează IPJ Argeş. Conform aceleiaşi surse, conducerea anchetei a fost preluată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, care urmează să dispună măsurile legale după clarificarea împrejurărilor în care a avut loc agresiunea. 

În urma verificărilor, s-a stabilit că victima se numeşte Ionuţ Alexandru Mihai, zis „Ceachi”, cu domiciliul în comuna Cetăţeni. El a fost înjunghiat de Andrei Robert Nicolae Cladoveanu, de 25 de ani, din Câmpulung, cunoscut cu antecedente penale. În noiembrie 2013, individul a fost implicat într-un caz de trafic de droguri. Poliţiştii şi procurorii D.I.I.C.O.T. suspectau o grupare de trafic de cannabis, care îşi desfăşura activitatea în municipiul Câmpulung şi în comuna Schitu Goleşti. Gruparea infracţională era formată din 6 membri, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani şi acţiona în judeţul Argeş, drogurile fiind primite de la cetăţeni români care locuiesc în Spania. 

De asemenea, unii dintre membrii grupării ar fi achiziţionat seminţe din Olanda şi ar fi cultivat plante de cannabis într-o locuinţă din Câmpulung şi pe un teren viran din Schitu Goleşti. În urma a două acţiuni de prindere în flagrant organizate în municipiul Câmpulung şi în localitatea Schitu Goleşti, au fost surprinşi doi suspecţi, Andrei Robert Nicolae Cladoveanu şi Alexandru Sorinel Istrate, în momentul în care comercializau cantităţile de 15, respectiv 20 de grame de cannabis. În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile acestora, au mai fost găsite 50 de grame de cannabis şi 8.000 de lei, bani susceptibili a proveni din vânzarea drogurilor. Pe 12 decembrie 2013, Cladoveanu a fost condamnat de Tribunalul Argeş la o pedeapsă cu închisoarea pentru o perioadă de 8 luni, cu suspendare şi cu un termen de 3 ani de încercare. 

Din păcate, tânărul a continuat să trăiască periculos, iar acum este acuzat de tentativă de omor, riscând ani buni în spatele gratiilor. El a fost reţinut pentru 24 de ore, după care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, până pe 22 octombrie. Ceilalţi doi indivizi participanţi la scandal, Gabriel B., de 23 de ani, şi Mihai U., de 22 de ani, au fost audiaţi în calitate de martori. 

Alex BARBU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!