1.9 C
Campulung Muscel
29/11/2023

La Rucăr, se pregăteşte lucrarea de ridicare la nivelul străzii a căminelor de apă şi canalizare şi a gaigărelor

Lucrările de reparaţii de drumuri întreprinse de primarul Ionel Dulamă la Rucăr presupun intervenţii adiacente, în absenţa cărora investiţia n-ar fi completă. V-am arătat în ce hal se prezintă strada Gruiului, cea mai importantă asfaltare a mandatului de primar al lui Liviu Ţâroiu, care a costat peste 4 milioane de lei, preţ achitat în condiţiile în care proiectul a rămas nefinalizat în teren. Gurile de canalizare arată groaznic, aspect care se menţine la un an distanţă de la încheierea modernizării, aflate într-un stadiu departe de a produce mulţumire. Colegul de partid al lui Liviu Ţâroiu a întreprins, separat de contractele de reabilitare a infrastructurii rutiere, o achiziţie special pentru „obstacolele” de pe traseu. Şi sunt, cu adevărat, obstacole sub roţile şoferilor a căror deplasare este tulburată de adânciturile din şoseaua reparată.

Pe 26 august 2019, Primăria Rucăr a atribuit direct contractul de ridicare la cotă a căminelor de vizitare ale reţelei de apă şi canalizare şi a gaigărelor. Contract care presupune ridicare topo, proiect tehnic, verificare atestate şi asistenţă tehnică pe durata execuţiei, serviciile enumerate costând administraţia publică locală 155.937,60 lei. Părţile au convenit asupra unui preţ de 190,40 lei pentru fiecare dintre cele 819 componente ale reţelelor de utilităţi, care vor fi supuse operaţiunii de ridicare. Încredinţarea directă a lucrării despre care relatăm s-a făcut în favoarea unei societăţi din Piteşti, SC Future Project Construct SRL. 

Tot la capitolul „drumuri”, Ionel Dulamă a postat, recent, o informare pentru rucărenii interesaţi să afle noutăţile în materie de reabilitări stradale. Potrivit anunţului şefului Executivului, pe 30 august 2019, după îndeplinirea tuturor formalităţilor premergătoare execuţiei propriu-zise a contractului, a emis ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a următoarelor drumuri comunale: Valea Poienii (parţial), Peste Vale (parţial), Păpuşa (parţial), Valea lui Andreiaşi, Bulevardul Nou, Industriaşilor, Spitalului, Căpitanului, Lemnarilor, Valea lui Ecle, Scărişoara, Bunea şi Poarta Câmpului. Amintim că administraţia publică locală a încheiat, pe 17 iulie 2019, contractul cu o firmă din Braşov, Morani Construct SRL, avându-l ca administrator pe Crinu Alexoi. 

Obiectul contractului constă în execuţia lucrărilor de construcţii-montaj, aferente obiectivului de investiţii „Modernizare a drumurilor comunale de interes local, în comuna Rucăr”, la un preţ de 4.186.519,75 lei, fără TVA (4.981.985,50 lei). Faţă de 5.015.862,75 lei, valoarea estimată a contractului. Localitatea de la margine de Muscel, printre cele mai dezvoltate din zonă, graţie activităţii turistice şi infrastructurii rutiere şi de utilităţi puse la punct, beneficiază de un ajutor financiar nerambursabil, în condiţiile Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală, printr-un contract încheiat pe 30 august 2017, între Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale România, prin Centrul Regional 3 Sud Muntenia, şi Comuna Rucăr. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!