19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

Reabilitarea conductei de aducţiune s-a scumpit cu peste 570.000 lei înainte de a începe

Ultimul dintre proiectele finanţate prin P.N.D.L., pentru care a fost nevoie de aşezarea costurilor conform contractului de execuţie, cu includerea în noile valori rezultate a salarizării pe şantiere, valabile în 2019, este cel privind reabilitarea conductei de aducţiune a apei brute Dn 800. Ministerul Dezvoltării Regionale, gestionarul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, s-a angajat că finanţează investiţia de la Câmpulung cu 4.312.010 lei, sumă în care se încadrează creşterea de preţ post-licitaţie. Practic, valoarea la care a ajuns contractul se apropie de estimarea de la licitaţie, ceea ce demontează teoriile primarului că estimatul e ceva, oferta câştigătoare e altceva. În cazul acestei intervenţii la infrastructura de utilităţi se dovedeşte că e cam acelaşi lucru.
Creşte şi contribuţia Câmpulungului             
„Reabilitarea conductei de aducţiune a apei brute (Dn 800), în municipiul Câmpulung” – proiectare + execuţie a fost estimată la o valoare de 3.964.488,57 lei. Din acest total cu care contractul a fost scos la licitaţie, proiectarea şi asistenţa tehnică au fost evaluate la 61.539,66 lei, iar construcţiile şi montajul, la 3.902.948,91 lei. Ofertantul câştigător este CALA-Centrul de Tehnologii fără Săpătură, care a adjudecat lucrarea la preţul de 3.409.457,10 lei.
La patru luni şi jumătate distanţă de momentul anunţării câştigătorului, făcut public pe 1 aprilie 2019, municipalitatea a actualizat devizul general al investiţiei. Acest document refăcut după încheierea contractului de proiectare şi execuţie a lucrărilor cu asocierea formată din CALA C.T.F.S. SA, Revicond Canaltech SRL (asociat 1), Brexxon DDS SA (asociat 2) şi Grazy Price Medical Import-Export SRL (asociat 3), a fost prezentat Consiliului Local, la şedinţa extraordinară de ieri, pentru aprobarea valorilor „împrospătate”. Este o cerinţă a Programului Naţional de Dezvoltare Locală, ce impune autorităţilor locale care primesc finanţări guvernamentale: „După încheierea contractelor de achiziţie, beneficiarii actualizează corespunzător devizul general, îl aprobă prin hotărâre de Consiliu Local/Judeţean şi îl transmit Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, însoţit de contractele de achiziţii publice”.
Noile cifre rezultate după licitaţie arată astfel: valoarea investiţiei – 3.981.931,37 lei, din care construcţii plus montaj – 3.278.839,10 lei. Durata de execuţie a fost stabilită la 9 luni, pentru reabilitarea a 3.940 metri de conductă.
Cu această ocazie a fost actualizată şi contribuţia Câmpulungului, care creşte la 316.423,86 lei. În toamna anului 2017, cheltuielile care nu se finanţează de la bugetul de stat, prin P.N.D.L. II, care susţine financiar acest important proiect, au fost apreciate la un cuantum de 275.123 lei. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!