15.3 C
Campulung Muscel
24/04/2024

O nouă campanie de ecologizare pe Cheile Dâmbovicioarei

Centrul de Informare şi Promovare Turistică Dâmbovicioara, coordonat de Raluca Busioc, a organizat o nouă campanie de ecologizare, „Laşi în urma ta ce eşti”, proiect derulat alături de Agenţia de Turism „Oameni Mulţumiţi” şi Asociaţia „Totul este Posibil”. Acţiunea s-a derulat pe data de 23 iulie şi a prins foarte bine, motiv pentru care Asociaţia „Totul este Posibil” vrea să revină şi cu alte grupuri de copii, pentru alte proiecte de mediu.

„Povestea a început cu un parteneriat cu Irena Driscu, de la Agenţia de Turism „Oameni Mulţumiţi”, care, la rândul ei, a avut ca parteneri oamenii frumoşi, de la Asociaţia „Totul este Posibil”. Ei au pus la cale un proiect pe două zile, „Natură şi Tradiţii”, dedicat copiilor cu rezultate bune în anumite domenii. În cadrul proiectului, am desfăşurat şi ecologizarea „Dâmbovicioara Eco”, unde copiii au fost pe urmele haiducilor „Fulga” şi „Budac”. Pe lângă ecologizare, micuţii au trecut prin diferite probe, înainte de a ajunge la Peştera Dâmbovicioara şi a afla legenda haiducilor. Au scris poezii şi au realizat cadouri din materiale reciclabile pentru haiduci, au vizitat muzeul, unde au identificat obiecte necesare lui „Fulga” şi „Budac”. De asemenea, au revopsit băncile cu o vechime de aproximativ 100 de ani, pe care le-am recondiţionat anul trecut. Bineînţeles, toate probele au făcut parte dintr-o competiţie pe echipe, iar în final, echipa „florilor” a fost câştigătoare. Le mulţumesc tuturor pentru că au crezut în tema aleasă şi celor care ne-au ajutat. Cea mai mare mulţumire o am pentru cei doi haiduci, „Fulga” (Vladis) şi „Budac” (Alexandru), care au intrat în jocul nostru şi au povestit legenda într-un mod inedit. Lăsaţi în urma voastră ceea ce sunteţi… dar să fie ceva de BINE!”, ne-a spus Raluca Busioc despre acţiunea de pe Cheile Dâmbovicioarei.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!