5.5 C
Campulung Muscel
22/04/2024

După accidentul auto de acum doi ani, Vicele de la Bălileşti va primi daune morale şi materiale de 54.000 euro

Vineri, s-a derulat ultimul termen în dosarul în care viceprimarul de la Bălileşti a fost parte vătămată, după ce a fost victima unui accident rutier în vara lui 2017. La prima instanţă, procesul s-a derulat după procedura simplificată, solicitată de conducătorul auto, care s-a făcut vinovat de producerea incidentului. Alesul local a primit despăgubirile civile cerute, la fel şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş, care a fost parte civilă în proces, cheltuielile urmând să fie suportate de partea responsabilă civilmente, firma de asigurări Euroins România Asigurare – Reasigurare SA.

În vara lui 2017, Ion Voican ajungea de urgenţă la spital, după ce a fost victima unui accident rutier. Evenimentul a avut loc pe 22 iunie 2017, la primele ore ale dimineţii. Ion Marius Baciu, de 46 de ani, din Mioveni, la volanul unui Volkswaghen Polo, ajuns în faţa Primăriei, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a pătruns cu autoturismul pe acostament, acolo unde mai multe persoane stăteau de vorbă. Una dintre victime a fost chiar viceprimarul Ion Voican, care, rănit cel mai grav, a fost transportat cu o ambulanţă la spital. Şi cea de-a doua victimă, Neculae V., de 64 de ani, tot din Bălileşti, a ajuns la spital, dar cu leziuni uşoare. 

Conform declaraţiei purtătorului de cuvânt de atunci al Spitalului Judeţean de Urgenţă Argeş, dr. Marius Pascu, vicele a fost internat la Secţia de Chirurgie, cu traumatism cranian şi toracic, precum şi fracturi costale şi traumatisme ale membrelor. Aşa că, la începutul acestui an, rechizitoriul Parchetului a fost admis de Judecătoria Câmpulung, care a demarat judecarea, pentru vătămare corporală din culpă, a celui care a produs accidentul, Ion Marius Baciu. 

La înfăţişarea din 28 mai 2019, instanţa a fost de acord cu cererea inculpatului de judecare a cauzei potrivit procedurii simplificate şi cu cererea părţii vătămate, Ion Voican, care a anunţat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 54.000 de euro, compusă din 4.000 de euro, daune materiale – contravaloarea cheltuielilor efectuate cu spitalizarea (intervenţii chirurgicale, terapii, etc.) şi tratamente medicale efectuate o perioadă îndelungată de timp, a procedurilor kineto-terapeutice, exerciţii fizice, întreţinere şi altele, şi suma de 50.000 euro, daune morale, pricinuite de suferinţe fizice şi psihice ca urmare a traumatismelor cauzate de accident. Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş s-a constituit parte civilă cu suma de 14.474,23 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor medicale acordate persoanei vătămate, Ion Voican.

Vineri, 5 iulie 2019, Judecătoria Câmpulung s-a pronunţat în cauza de vătămare corporală din culpă, inculpatul Ion Marius Baciu primind 200 de zile amendă, calculate cu câte 50 de lei, în final, bărbatul urmând să achite 10.000 lei. Magistratul de caz i-a pus în vedere că, dacă nu achită suma, în tot sau în parte, i se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare.

În acelaşi timp, a fost definitivată şi latura civilă a cauzei. Adică firma de asigurări Euroins România Asigurare – Reasigurare SA trebuie să plătească Spitalului Judeţean de Urgenţă Argeş suma de 14.474,23 lei, despăgubiri civile, ocazionate de internarea lui Ion Voican. Societatea asiguratoare mai are de achitat viceprimarului Ion Voican suma de 54.000 euro (echivalentul în lei la data plăţii), din care 4.000 euro, daune materiale, şi 50.000 euro, daune morale ce i-au fost aduse ca urmare a accidentului auto.

Bărbatul condamnat trebuie să achite cheltuielile judiciare avansate de stat, în valoare de 2.000 lei. Decizia Judecătoriei Câmpulung nu este definitivă, cererea de apel putând fi depusă la aceeaşi instanţă, în termen de 10 zile de la comunicarea minutei. 

Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!