22.4 C
Campulung Muscel
12/04/2024

Militar muscelean, premiat la Gala „Omul Anului”, la Statul Major al Forţelor Terestre =Plutonierul major Mugurel Toma a obţinut locul I la secţiunea „Soldatul universal”

La sediul Statului Major al Forţelor Terestre a avut loc luni, 24 iunie, festivitatea de premiere a competiţiei „Omul anului”, prin care se urmăreşte, pe de-o parte, recompensarea valorilor profesionale ale personalului militar şi civil din Forţele Terestre Române, din anul anterior, iar, pe de altă parte, creşterea nivelului de performanţă al personalului într-un cadru de competitivitate internă, pentru anul în curs.

La secţiunea „Soldatul universal”, locul I a fost obţinut de plutonier major Mugurel Toma, de la Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”. În perioada februarie – august 2018, militarul a fost încadrat ajutor comandant de grupă în unitatea dislocată în teatrul de operaţii din Afganistan. La data de 17 martie, în timpul unei misiuni de patrulare, maşina de luptă pe care o conducea a fost atacată de către insurgenţi cu un vehicul încărcat cu explozibil. Prezenţa de spirit a subofiţerului, bazată pe experienţă, pregătire militară şi vigilenţă, a reuşit să îndepărteze maşina în momentul exploziei, fapt care a condus la salvarea vieţilor camarazilor din echipajul său. Răniţi uşor pe timpul incidentului, colegii din echipajul său şi-au continuat misiunea, alături de batalion. Premierea a fost făcută de locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Terestre şi comandant al Componentei Operaţionale Terestre, general-maior Dorin Blaiu. De asemenea, plutonier major Mugurel Toma a fost recompensat de generalul-locotenent (r) Ion Ungureanu, preşedintele Fundaţiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă”. De altfel, între acţiunile de sprijin pe care fundaţia le are pentru personalul militar şi civil din Forţele Terestre Române, cele de recompensare a valorii şi conduitei profesionale de excepţie au o pondere semnificativă. Fundaţia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă” a fost şi la această ediţie a competiţiei „Omul Anului”, entitate co-organizatoare fără de care succesul activităţii ar fi fost mai modest. 

Alex BARBU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!