25.2 C
Campulung Muscel
16/04/2024

O funcţionară de la bancă, condamnată pentru delapidare şi fals intelectual

În luna aprilie, pe rolul Judecătoriei Câmpulung a fost înregistrat un dosar penal, prin care a fost trimisă în judecată o fostă angajată a băncii BRD Groupe Societe Generale SA. Elena Buta a fost acuzată de două infracţiuni, de delapidare şi fals intelectual, ambele în formă continuată. Procesul femeii a debutat după ce aceasta a încheiat cu Parchetul Câmpulung un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Cumulate, pedepsele pentru cele două infracţiuni au ajuns la un an şi şapte luni, cu suspendarea executării pe un termen de supraveghere de doi ani. În acest timp, Elena Buta trebuie să respecte mai multe măsuri: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune la datele fixate de această instituţie; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile; să comunice schimbarea locului de muncă şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă şi să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei.

Pe parcursul celor doi ani, fosta angajată trebuie să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Dâmbovicioara, şi nu are voie să fie aleasă în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice şi nici să ocupe o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Inculpatei i s-a adus la cunoştinţă că, dacă nu respectă măsurile de supraveghere sau obligaţiile impuse, i se va revoca suspendarea pedepsei. Prin hotărârea din 10 iunie, Judecătoria Câmpulung a obligat-o pe Elena Buta să suporte cheltuielile judiciare către stat, în sumă de 300 lei. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Femeia a mai fost chemată în judecată de Sorin Pîrşan, obiectul dosarului fiind pretenţii, contravaloarea prejudiciului moral. Dar, înainte de finalizare, reclamantul a renunţat la judecată. Adrian TĂNASE

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!