6.3 C
Campulung Muscel
29/03/2024

Consiliul Local i-a ridicat susţinerea Viceprimarul de la Vlădeşti, Leonard Şerban, a fost demis

Mai mult de un an, din august 2017 şi până în octombrie 2018, cât primarul de la Vlădeşti, Cristian Dică Hristu, a fost suspendat, atribuţiile au fost preluate de viceprimarul Leonard Şerban. Se pare că, în această perioadă, adjunctului i-a priit statutul de edil şi, când a revenit pe funcţie, a început să facă nazuri. Neimplicarea în continuarea proiectelor derulate în comună, dezinformarea cetăţenilor şi neîndeplinirea sarcinilor care îi revin prin natura funcţiei şi a fişei postului au dus la demiterea viceprimarului Leonard Şerban.

Chiar dacă a avut încredere în el şi l-a propus, în 2016, pentru locul de viceprimar, tot edilul Cristian Dică Hristu a fost cel care a făcut un referat în baza căruia a cerut Consiliului Local Vlădeşti să-i ridice susţinerea, convocând miercuri, 12 iunie 2019, o şedinţă extraordinară.

Vicele a fost demis cu 9 voturi „pentru” şi 2 „împotrivă”

Schimbarea din funcţie a viceprimarului comunei Vlădeşti, Leonard Şerban, a fost singurul punct pe ordinea de zi a şedinţei, la care au participat 12 din cei 13 consilieri locali. Vicele a refuzat să voteze, iar dintre ceilalţi 11, 9 au fost „pentru” şi 2 „împotrivă”.

Schimbarea a fost statutară şi demiterea vicelui s-a făcut cu votul a două treimi din numărul consilierilor în funcţie. Aleşii locali au fost de acord cu propunerea primarului de a nu mai fi ales alt consilier pe această funcţie, inclusiv din motive pecuniare. „Consiliul Local nu a mai ales alt viceprimar în mandatul acesta. Consiliul Local este format din 13 consilieri, 6 de la PSD, unul de la Partida Romilor, unul de la ALDE, 2 de la PAM, 2 de la PNL şi unul de la PMP. Domnul Leonard Şerban a fost demis pentru că nu a mai avut susţinerea Consiliului Local. Şi-a îndeplinit atribuţiile, dar cu carenţe, trebuia să insist ca să le facă, dar asta e situaţia. Cum viceprimarul este ales de Consiliul Local, tot acesta este şi cel care-l menţine sau nu în funcţie. A rămas în continuare consilier local, dacă vrea, pentru că nu are retras sprijinul politic. Acţiunea nu a avut conotaţii politice, cum vehiculează el, doar că i-a fost retrasă susţinerea din partea Consiliului Local. Eu le-am explicat la şedinţă că nu sunt de acord să se mai aleagă alt viceprimar. O să mă descurc mai greu, dar asta e. Una e să ai un ajutor, alta să n-ai! Mai ales în situaţia în care suntem acum, cu bugetul mai limitat, e mult mai greu. Merg pe înţelegerea cetăţenilor, că sunt vremuri mai grele.”, ne-a declarat primarul Cristian Dică Hristu.

Primarul i-a sugerat vicelui să-şi dea demisia. Dacă nu a făcut-o într-o lună, a fost demis

Aşa cum a consemnat în referatul privind demiterea viceprimarului comunei Vlădeşti, Cristian Dică Hristu a fost cel care l-a propus şi susţinut pentru funcţia de viceprimar pe Leonard Şerban, dar acesta din urmă a reuşit să-l dezamăgească. „După ce am revenit în funcţia de primar, am avut mai multe discuţii cu domnul viceprimar Leonard Şerban vizavi de atribuţiile care îi revin, neţinând cont de propunerile mele şi considerând că nu sunt binevenite pentru continuarea proiectelor. A avut la dispoziţie toată luna mai pentru a înţelege realitatea problemelor cu care se confruntă comuna Vlădeşti şi i-am sugerat că dacă consideră că nu se poate încadra pentru rezolvarea acestor probleme, să-şi dea demisia din funcţia de viceprimar, fapt ce nu s-a întâmplat. Nu are sau nu doreşte să aibă orientare privind gospodărirea localităţii, lipsindu-i spiritul gospodăresc, care este vital pentru funcţia pe care o deţine, dovadă fiind modul în care arată localitatea noastră. Beneficiarii Legii 416, care reprezintă principala forţă de muncă pe care o are la dispoziţie viceprimarul, nu sunt bine organizaţi, lucrând haotic, fără un plan bine pus la punct, care să menţină comuna la un minim standard de curăţenie şi înfrumuseţare pe termen mediu şi lung. Sarcinile care îi revin prin natura funcţiei şi fişei postului nu le duce personal la îndeplinire, aceste sarcini pasându-le altor salariaţi ai instituţiei. A devenit un ţel personal dezinformarea cetăţenilor, cu scopul vădit de a mă denigra pe mine personal, instituţia pe care o reprezint şi Consiliul Local, cu privire la proiectele aflate în diferite faze, acuzând că există sursele de finanţare, dar este rea voinţă din partea mea şi a Consiliului Local. Are o ţinută arogantă şi sfidătoare faţă de cei care l-au susţinut şi l-au ales în funcţia de viceprimar, considerând că nu trebuie să dea socoteală pentru ce face, neanunţând când pleacă, unde pleacă şi de ce pleacă din instituţie sau chiar din localitate.”, au fost aspectele enumerate de primarul Cristian Dică Hristu cu care a venit în faţa consilierilor locali din localitate, propunând demiterea vicelui Leonard Şerban.

Zeci de săteni îl susţin pe Facebook pe cel destituit

Cel care a fost înlăturat din scaunul de vice, Leonard Şerban, a fost cel care a anunţat pe Facebook ce a păţit, postând mesajul: „Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut şi mi-au fost alături în cei trei ani de activitate în cadrul Primăriei Vlădesti, unde am pus suflet şi efort în toate activităţile. În urma şedinţei extraordinare de Consiliu Local de astăzi, 9 consilieri locali au votat demiterea mea din funcţia de viceprimar, la propunerea domnului primar Cristian Dică Hristu, în care am avut foarte mare încredere şi i-am fost alături la bine şi la rău. Astăzi am realizat că viaţa merge înainte şi sunt convins că, prin ceea ce facem, vom fi răsplătiţi.” Postarea nu a rămas fără ecou, zeci de consăteni venind cu mesaje în susţinerea fostului vice. “E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!