9.2 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Din cauza ploii, drumul de la Boteni, rupt din nou

Ploaia care s-a abătut la sfârşitul săptămânii trecute şi în zona Muscel a făcut prăpăd pe un drum din judeţ. Este vorba despre DN 73 D, care s-a rupt din nou, la Boteni, exact acolo unde acum un an a avut aceeaşi soartă.

Din cauza ploii abundente, apa a antrenat cantităţi considerabile de piatră, pe care a adus-o pe şoseaua principală, blocând circulaţia rutieră pe un sens, la intrarea în Boteni, dinspre Câmpulung, în zona „La Cruce”. La faţa locului au intervenit echipaje de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate, precum şi reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN), care au acţionat pentru degajarea aluviunilor cu buldoexcavatoare. „Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă închiderea Drumului Naţional 73D, în zona localităţii Boteni, zonă afectată de o alunecare de teren. Din cauza precipitaţiilor din ultima perioadă, s-a activat o alunecare de teren, care a angrenat şi corpul drumului pe un sector de 200 de metri al DN 73 D, între kilometrul 41+300 şi kilometrul 41+500, în zona localităţii Boteni, judeţul Argeş. Ca urmare a acestei situaţii, DRDP Bucureşti a introdus o restricţie totală de circulaţie pe sectorul în cauză şi a semnalizat corespunzător zona.”, se arată într-un comunicat al CNAIR.

Precedentul incident s-a înregistrat la începutul lunii august 2018, când s-a produs o alunecare de teren, cu tasare de 1-1,5 metri a părţii carosabile, pe o lungime de 150 de metri, adică asfaltul, pur şi simplu, s-a desprins ca un biscuite spart, iar craterele formate au împiedicat circulaţia autovehiculelor, zona fiind extrem de periculoasă şi pentru pietoni, dar şi pentru animale. O lună mai târziu, în septembrie 2018, Secţia Drumuri Naţionale Piteşti a demarat reparaţiile provizorii ale DN 73D, cu lucrări de drenare şi refacere a terasamentului. În acelaşi timp, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti a demarat procedurile în vederea proiectării, achiziţiilor şi refacerii Drumului Naţional 73D, la Boteni.

Cei care vor să ajungă la Boteni sunt sfătuiţi să folosească rutele ocolitoare. Se poate ajunge pe DJ 732, prin Văleni-Dâmboviţa, sau pe DJ 737, prin comuna Mioarele, dar şi prin Mioveni. Alex BARBU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!