22.4 C
Campulung Muscel
12/04/2024

Sunt în derulare trei dosare, cu şapte inculpaţi, judecaţi pentru proxenetism şi spălare de bani, în formă continuată

În ultima jumătate de an, Tribunalul Argeş s-a pronunţat în trei dosare de proxenetism şi spălare de bani, în care au fost judecaţi şapte câmpulungeni, suspecţi de săvârşirea acestor infracţiuni în formă continuată. Toţi au primit pedepse între 3 ani şi 8 luni şi 5 ani de închisoare, cu executarea lor în regim privativ de libertate, plus că instanţa a dispus confiscarea a numeroase bunuri de la inculpaţi, maşini, imobile şi sume importante de bani.

Maşini şi bani, confiscaţi de la Pârlici şi Rădulescu

Cea mai recentă condamnare a fost pronunţată în dosarul penal al lui Valentin Rădulescu şi Petre Bogdan Pârlici. Pe 25 aprilie 2019, bărbaţii au fost pedepsiţi pentru cele două infracţiuni amintite, de proxenetism şi spălare a banilor, ambele în formă continuată. Valentin Rădulescu s-a ales cu 3 ani şi 8 luni, iar Petre Bogdan Pârlici, cu 4 ani şi 4 luni, cu privare de libertate, plus că au primit pedepse complementare de interzicere a drepturilor de a fi aleşi în autorităţile publice locale sau în orice alte funcţii publice şi cele de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe durata a doi ani. Tribunalul Argeş a dispus ca din pedepsele celor doi să fie scăzută perioada cât au fost reţinuţi preventiv sau în arest la domiciliu, din 5 octombrie 2016 şi până pe 3 aprilie 2017, inclusiv.

Instanţa a mai decis confiscarea mai multor bunuri şi sume de bani de la cei doi câmpulungeni:

8autoturism Volkswagen Touareg, cu număr de înmatriculare AG-14-PRL, an de fabricaţie 2012, aparţinând lui Petre Bogdan Pârlici;

8autoturism Ford Mondeo, cu număr de înmatriculare AG-13-CDK, an de fabricaţie 2007, înmatriculat pe numele lui Petre Bogdan Pârlici;

8autoturism Audi A4, cu număr de înmatriculare AG-87-RDL, an de fabricaţie 2010, aparţinând lui Valentin Rădulescu;

8suma de 1.075 euro, aparţinând lui Valentin Rădulescu, ce a fost consemnată la dispoziţia organelor judiciare în data de 6 octombrie 2016;

8de la Petre Bogdan Pârlici, suma de bani reprezentând diferenţa dintre valoarea bunurilor sechestrate şi sumele de 64.639 euro, 14.608 lei şi 9009 CHF.

Prin decizia din 25 aprilie 2019 a Tribunalului Argeş, fiecare dintre inculpaţi trebuie să achite câte 6.600 de lei, cheltuieli judiciare către stat. Hotărârea a fost atacată de cei doi, pe 2 şi 3 mai, urmând ca apelul să se judece la Curtea de Apel Piteşti.

Mâine se judecă apelul a trei câmpulungeni, acuzaţi de proxenetism şi spălare de bani

Din lotul celor 25 de bărbaţi reţinuţi pe 5 octombrie 2016, suspecţi de proxenetism şi spălare de bani, au făcut parte şi Constantin Bogdan Stroe, Ionuţ Alexandru Gaşcu şi Bogdan Andrei Bădulici. Numele lor figurează într-un dosar înregistrat pe rolul Tribunalului Argeş şi definitivat, printr-o condamnare, pe 15 februarie 2019. Toţi trei au primit condamnări cu privare de libertate, dar miercuri, pe 29 mai, se judecă, la Curtea de Apel Piteşti, recursul, după ce au apelat decizia instanţei inferioare.

După contopirea pedepselor, de proxenetism şi spălare de bani, ambele în formă continuată, Tribunalul Argeş a decis pentru Constantin Bogdan Stroe o condamnare de 4 ani şi 7 luni de închisoare, în regim de detenţie. În cazul lui, la sentinţele pentru cele două infracţiuni s-a adăugat o a treia, care îi fusese aplicată cu suspendare pentru o infracţiune rutieră (refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice).

Din această speţă, cea mai mică condamnare a primit-o Ionuţ Alexandru Gaşcu, 4 ani şi 3 luni, în regim de detenţie. Recordul în acest dosar îi revine lui Bogdan Andrei Bădulici, 5 ani de închisoare, în regim de detenţie, şi 4.050 lei, amendă penală. Suma, care deja a fost achitată, a rezultat dintr-o condamnare a Tribunalului Târgovişte, după ce a fost prins în acest municipiu băut la volan.

Pentru toţi trei, Tribunalul Argeş a dispus ca din pedepsele principale să le fie scăzute inculpaţilor perioadele cât au fost arestaţi preventiv sau în arest la domiciliu, din data de 5 octombrie 2016, până pe 3 aprilie 2017. Lui Bogdan Andrei Bădulici i se va elimina şi durata dintre 8 martie – 20 decembrie 2018, inclusiv.

Decizia 58 din 15 februarie 2019 mai specifică că se menţin măsurile asiguratorii dispuse în cursul urmăririi penale, în vederea confiscării şi pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare, a bunurilor:

8apartamentul situat în Câmpulung, Bulevardul I.C. Brătianu, nr. 2C, bl. B9, înscris pe numele lui Constantin Stroe şi Cristina Stroe;

8autoturism marca Mercedes Benz E 200 CDI, an de fabricaţie 2007, culoare albă, cu număr de înmatriculare BN-11-TRS;

8autoturism marca Audi Q7, înmatriculat în Bulgaria, cu numărul de înmatriculare P 2524 BT, an de fabricaţie 2008, aparţinând lui Ionuţ Alexandru Gaşcu;

8autoturism marca Mini Cooper R50, cu numere provizorii de Argeş – AG 026400, aparţinând lui Ionuţ Alexandru Gaşcu;

8apartamentul situat în Câmpulung, Bulevardul I.C. Brătianu, nr. 2A, blocul B7, proprietatea lui Bogdan Andrei Bădulici;

8autoturism marca Audi A8L, an de fabricaţie 2011, culoare albastră, număr de înmatriculare AG-10-BDL, înmatriculat la data de 13 septembrie 2016, pe numele Nataliei Bădulici, aparţinând lui Bogdan Andrei Bădulici;

8suma de 2.300 de euro, ridicată de la inculpatul Bogdan Constantin Stroe;

8suma de 30.238 de euro şi 121.924 lei, de la inculpatul Bogdan Andrei Bădulici, reprezentând diferenţa dintre valoarea bunurilor sechestrate şi sumele de 81.238 euro şi 121.924 lei, dobândite de inculpat.

În acest dosar, inculpaţii au fost obligaţi să vireze fiecare câte 7.000 de lei, cheltuieli judiciare către stat, din care 6.000 de lei sunt aferenţi fazei de urmărire penală. Bărbaţii au contestat hotărârea Tribunalului Argeş, miercuri, 29 mai, urmând să se judece apelul, după ce data iniţială fusese 3 mai 2019.

Pe rolul Tribunalului Argeş mai este un dosar de proxenetism şi spălare de bani în derulare, care se află în faza de rejudecare. Iniţial, cei doi inculpaţi au fost condamnaţi cu executare, plus că s-a dispus confiscarea de la ei a mai multor bunuri mobile şi imobile. Câmpulungenii au contestat condamnarea, iar Curtea de Apel a trimis cauza la rejudecare, la Tribunalul Argeş, unde primul termen de judecată este stabilit pentru 19 iunie 2019.

Cei şapte menţionaţi, alături de alţi 18 musceleni, au fost acuzaţi că, din 2008 şi până în 2016, au determinat şi înlesnit practicarea prostituţiei de către 80 de femei. Acestea erau trimise în străinătate, acolo unde prestau cea mai veche meserie din lume. În perioada amintită, proxeneţii au câştigat în jur de 3.000.000 de euro. În urma celor 43 de percheziţii, care au avut loc, pe 5 octombrie 2016, în Câmpulung şi comunele Bughea de Sus, Lereşti şi Poienarii de Muscel, oamenii legii au ridicat, în vederea cercetărilor, 25 de autoturisme de lux, o motocicletă Harley Davidson, aproximativ 500 de grame de bijuterii din aur, 82.000 de euro, 19.100 de lei, 18 ceasuri şi 114 volane auto. De asemenea, poliţiştii au ridicat şi un pistol de calibru 9 mm şi 6 cartuşe, deţinute ilegal. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!