4.8 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Terenul de sub un chioşc, considerat construcţie provizorie, concesionat patroanei pentru următorii zece ani

 

Aleşii municipali au fost de acord să-i concesioneze unei patroane terenul de 65 de metri pătraţi de sub un chioşc „plimbat” de la firmă falită la alta. Concesionarea directă se face în favoarea firmei Decoraţiuni Evenimente Ayanna, la care a ajuns construcţia considerată provizorie, deşi durata existenţei sale îi contrazice denumirea, deţinută înainte de Mareşal Comerţ şi Ayanna Top Events, ambele lichidate. Că numai provizoriu nu este spaţiul de care se serveşte actuala proprietară o dovedeşte şi termenul propus pentru concesionare, de zece ani, cu posibilitatea prelungirii prin acordul părţilor, dacă se respectă clauzele contractuale.                

Pe 26 februarie 2019, Geanina Mihaela Chiţa, deţinătoarea calităţii de asociat unic şi administrator al firmei Decoraţiuni Evenimente Ayanna SRL, s-a adresat Primăriei cu o solicitare de concesionare a unei suprafeţe de 65 de metri pătraţi de teren pe strada I.C. Brătianu. Pe terenul solicitat este amplasat un chioşc metalic, cu o suprafaţă construită de 64 metri pătraţi. Respectiva construcţie a trecut de la o firmă dizolvată la alta, după cum reiese din istoricul ataşat proiectului de hotărâre de consilierul juridic Mihaela Filipescu. În vara anului 2012, Ayanna Top Events a cumpărat construcţia provizorie de la Mareşal Comerţ SRL, ca urmare a dizolvării acestei firme, care avea, din 1 aprilie 1999, un contract de închiriere a terenului din domeniul public al municipiului. Cu ocazia vânzării chioşcului, s-a parafat un act adiţional la contractul de închiriere cu noua proprietară. Ayanna Top Events s-a dizolvat şi ea, pentru a fi lichidată, după cum reiese din raportul lichidatorului Niculae Enoiu, din septembrie 2018. „(…) Doamnei Geanina Mihaela Chiţa i-a revenit, ca urmare a operaţiunilor de lichidare a societăţii, bunul imobil, situat în strada I.C. Brătianu, nr.7, teren proprietate a municipiului Câmpulung. Prin contractul de vânzare-cumpărare autentificat sub nr.506/25.02.2019, la BIN Simion Aurelia Maria, Geanina Mihaela Chiţa şi Nicuşor Vasile Chiţa vând societăţii Decoraţiuni Evenimente Ayanna SRL, reprezentată de asociat unic şi administrator Geanina Mihaela Chiţa, întregul drept de proprietate asupra construcţiei – chioşc metalic (…).”

Pe motiv că actuala deţinătoare are nevoie de amenajarea cu pricina în desfăşurarea activităţii, Executivul a propus Legislativului încheierea unui contract de concesiune. Cerinţă căreia aleşii i s-au conformat, votând-o fără comentarii.   

 

Un teren din Piaţa Jurământului rămâne ocupat de un chioşc, vechi de 11 ani, încă 15 ani de acum înainte

Tot legat chioşcuri şi de pământul municipiului, ordinea de zi a întrunirii ordinare din 28 martie 2019, a Consiliului Local Câmpulung, a inclus propunerea de prelungire a dreptului de superficie asupra unui teren de 16 metri pătraţi, aflat sub o construcţie din aceeaşi categorie. Amenajarea se află în strada Piaţa Jurământului, nr.1, şi îi este de folosinţă unui PFA deţinut de Rodica Iordache. Petenta s-a adresat cu o cerere autorităţilor locale, pe 25 februarie 2019, intenţionând să obţină dreptul de a se folosi pe mai departe de proprietatea publică de sub chioşcul său, pentru încă 15 ani de acum înainte. PFA-ul beneficiază de dreptul de superficie din 5 februarie 2008, în baza unei hotărâri a Consiliului Local din 31 octombrie 2007, care i-a stabilit un termen de şapte ani. 

În februarie 2015, durata iniţială a superficiei s-a prelungit cu încă patru ani. Cum şi acest termen expira, beneficiara terenului public a apelat din nou la înţelegerea autorităţilor, pentru a-i atribui în continuare terenul, pe care este amplasat chioşcul, deoarece în spaţiul respectiv desfăşoară o activitate economică, fiind singura sa sursă de venit. Dintr-un maxim de 99 de ani, prevăzut de lege pentru constituirea dreptului de superficie, consilierii au fost de acord cu solicitarea femeii, care primeşte acordul de a-şi continua activitatea pe terenul municipiului şi în următorii 15 ani.

 

Alt chioşc, tot în Piaţa Jurământului, primeşte ok-ul aleşilor de a rămâne locului în următorii 15 ani

Al treilea chioşc devenit subiect al şedinţei de la sfârşitul lunii martie se află tot în Piaţa Jurământului, nr.1, pe un teren public, pentru care proprietara spaţiului comercial deţine un drept de superficie constituit încă din 28 februarie 2006. Actualii aleşi erau solicitaţi să prelungească durata perioadei în care societatea Salf SRL beneficia, contra cost, de domeniul public al municipiului, cu o suprafaţă de 30 de metri pătraţi. Reprezentantul firmei, Marius Alexandru Şulcă, a menţionat în adresa înaintată autorităţilor locale o durată de 15 ani, începând cu 1 aprilie 2019, cu care să fie prelungit dreptul de superficie având ca obiect terenul de sub spaţiul comercial deţinut în proprietate. Este a doua extensie a termenului acordat omului de afaceri, după cea din februarie 2014, când a beneficiat de cinci ani în plus, după expirarea perioadei iniţiale de opt ani. Nici în acest caz n-a existat niciun impediment care să blocheze colaborarea părţilor, votul mergând brici la toate cele trei proiecte de hotărâri, care le permit unor întreprinzători privaţi să-şi continue afacerile în spaţii amenajate pe domeniul public. „E.M.”

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!