11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

Autorităţile de la Bughea de Jos par tentate să rupă colaborarea cu Edilul

După cum au decurs discuţiile în Consiliul Local Bughea de Jos, la şedinţa ordinară a lunii februarie, impresia lăsată, lecturând rezumatul luărilor de cuvânt, a fost că aleşii se gândesc să-şi administreze singuri sistemul de alimentare cu apă al localităţii. În mapa de materiale, pregătită de Executiv pentru întrunirea de la finele lunii februarie, a fost inserat un document iniţiat ca urmare a unui control al auditorilor Camerei de Conturi Argeş. Mai precis, printr-o decizie a instituţiei verificatoare a evidenţelor financiar-contabile ale Primăriei, consilierii locali au fost nevoiţi să aducă modificări unei hotărâri din 27 iulie 2017, referitoare la stabilirea tarifului la apă potabilă furnizată de SC Edilul CGA SA şi alte măsuri în vederea punerii în executare a Deciziei nr.21/20 iunie 2017, emisă de directorul adjunct al Camerei de Conturi Argeş. O decizie care impunea înlăturarea deficienţelor constatate printr-un raport de audit din 31 mai 2017, la Primăria Bughea de Jos. 

Astfel, hotărârea de acum doi ani a fost completată cu următoarele prevederi. „Operatorul Edilul CGA SA Câmpulung are obligaţia constituirii garanţiei de bună execuţie, de maxim 10%, în funcţie de complexitatea contractului, în termen de 15 zile de la data adoptării prezentei hotărâri, sub sancţiunea rezoluţiunii de drept a contractului nr.353/08.02.2010, înregistrat la sediul instituţiei noastre sub nr.855/10.02.2010, privind delegarea serviciului public de alimentare cu apă, fără a mai fi necesară punerea în întârziere sau intervenţia instituţiei de judecată.” Şi o altă completare: „Va fi întocmită şi implementată procedura operaţională privind delegarea gestiunii Serviciului public de alimentare cu apă a comunei Bughea de Jos, având în vedere cadrul legal aplicabil în domeniu.”

În esenţă, hotărârea pune în aplicare impunerile Camerei de Conturi Argeş, prin care s-a solicitat administraţiei publice de la Bughea de Jos reţinerea unei garanţii de bună execuţie de la Edilul CGA. Ca iniţiator al normei locale despre care relatăm, primarul Dorel Ion Tănăsescu le-a prezentat consilierilor varianta de a avea serviciu propriu pentru alimentarea cu apă potabilă a gospodăriilor din comună, aşa cum şi-au înfiinţat, susţine el, majoritatea localităţilor din fostul Raion Muscel. De pildă, a purtat nişte discuţii cu primarul de la Dragoslavele, Ion Băcioiu, care l-a informat că înfiinţarea serviciului nu costă mai mult de 20.000 lei. Va fi necesară angajarea unui electromecanic şi a unui casier, dar acest din urmă post există deja în organigrama Primăriei, fiind ocupat de Viorel Dobrescu. 

În opinia consilierului Iulian Ciobanu, lucrările trebuie demarate cât mai repede, în timp ce colegul Ion Eşanu, mai prudent, a recomandat să se efectueze o analiză serioasă, pentru ca autorităţile să se edifice în privinţa asigurării necesarului de apă pentru alimentarea întregii localităţi. La această din urmă solicitare, primarul Tănăsescu a avut răspunsul pregătit. Adică analiza a fost făcută, iar concluziile sunt „de bine”,  necesarul de apă fiind asigurat. „În plus, cei de la SC Edilul CGA SA nu vor tăia conductele de apă, care alimentează comuna, şi, în cel mai rău caz, vom relua alimentarea cu apă de la această societate.”, este de părere edilul şef. „Atâta timp cât avem Râul Bratia, este şi apă – a intervenit consilierul Ion Vlădescu -, dar crearea serviciului este destul de delicată. Consumul de apă este cunoscut, dar trebuie văzut şi consumul de energie. Apoi făcut un calcul concret. Acest serviciu va merge pe autofinanţare, prin urmare, va trebui să ne putem asigura cheltuielile în totalitate.” Părerilor exprimate la acest punct le-a pus capăt directoarea Şcolii Bughea de Jos, ocupantă a unui loc la masa Legislativului localităţii. Maria Toader a solicitat – redăm din rezumatul şedinţei – „efectuarea unui calcul complet al cheltuielilor, inclusiv cu plata salariilor angajaţilor acestui serviciu, subliniind faptul că preţul final nu trebuie să fie sub nicio formă mai mare decât cel plătit către SC Edilul CGA.” M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!