4.8 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Și Schitu va colecta gunoiul selectiv

După ce mai multe comune au anunțat încă de la finalul anului trecut că, începând cu data de 1 ianuarie, se va trece la colectarea gunoiului selectiv “din poartă în poartă”, şi Schitu Goleşti s-a alăturat programului. Astfel, edilul localităţii a ţinut să le transmită locuitorilor câteva amănunte. Începând cu această săptămână se vor distribui gratuit populaţiei pubele individuale, pe bază de proces verbal de predare – primire, însoţit de câteva reguli de utilizare a acestor recipiente cu capacitatea de 120 l. 

În pubele vor fi colectate deşeuri menajere, acestea urmând a fi scoase la calea publică, în vederea ridicării de către operator, în zilele de marţi, miercuri. Nu se vor colecta deşeuri reciclabile (pet-uri, plastic, hârtie, carton , metal) , acestea, aşa cum se cunoaşte, vor fi ridicate separat, în a treia zi de joi din lună. De asemenea, în pubele nu se vor depozita resturi vegetale şi nici cenuşă. “Începând cu acest an, am stabilit în Consiliul Local ca în localitatea Schitu Goleşti să se treacă la sistemul de colectare a deşeurilor menajere “din poartă în poartă”, cu pubele individuale. Primul lot de 1.200 pubele a fost adus. Vă rugăm astfel să sprijiniţi această acţiune de predare – primire a pubelelor individuale, să colaboraţi cu echipele Primăriei, angrenate în acţiunea de distribuire. Sperăm că implementarea noului sistem de colectare a deşeurilor menajere să reprezinte un pas înainte în gestionarea deşeurilor menajere, pentru că depinde de noi toţi să avem şi să păstrăm o comună curată. Concomitent cu distribuirea pubelelor individuale, containerele existente vor fi retrase.”, a transmis primarul comunei Schitu Goleşti, Tudorel Vasile Miriţă.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!