3 C
Campulung Muscel
25/10/2021

De Valentines Days, la Câmpulung, 21 de cupluri ajunse la 50 de ani de căsnicie, sărbătorite de Primărie

21 de cupluri din Câmpulung, care au petrecut împreună 50 de ani de căsnicie, au fost sărbătorite, joi, de administraţia locală, în cadrul unui eveniment dedicat lor. Manifestarea, devenită deja tradiţională, s-a desfăşurat, în două etape, la Primărie şi apoi la un restaurant din oraş, unde sărbătoriţii au avut parte de o aniversare a nunţii de aur ca „la carte”, cu muzică şi masă festivă. „Mirii” au fost felicitaţi de însuşi primarul Liviu Ţâroiu.

Sala de festivităţi a Primăriei Câmpulung a găzduit joi, 14 februarie, începând cu ora 12.30, un moment festiv, devenit deja o tradiţie pentru administraţia locală: „Ziua îndrăgostiţilor” pentru cei care au trecut de prima tinereţe. Cuplurile care în acest an au împlinit sau împlinesc 50 de ani de căsnicie au fost invitate să sărbătorească acest lucru într-un cadru organizat, pe cheltuiala Primăriei. Au răspuns invitaţiei 21 de cupluri, care au avut parte de o ceremonie festivă în cadrul căreia au primit de la primarul Liviu Ţâroiu câte o diplomă de fidelitate, un buchet de flori şi o sticlă de şampanie. Capul uneia dintre familiile sărbătorite ne-a enumerat trei dintre ingredientele unei căsnicii care să reziste timpului: „Buna înţelegere, iubirea, dar şi comunicarea în cuplu sunt cele mai importante lucruri de ţinut minte, dacă vrei să ai o căsnicie reuşită şi durabilă! Eu şi soţia mea suntem împreună de 50 de ani”. Un alt cuplu a adăugat alte trei secrete care au contribuit la trăinicia relaţiei: „În primul rând, soţii să nu-i lase pe socri sau pe părinţi să intervină între ei! Apoi, trebuie ca fiecare să lase de la el, pentru că discuţiile sunt inevitabile, nimeni nu va fi fericit mereu. Şi, în al treilea rând, tinerii, care sunt cu capul în nori, trebuie să fie cumpătaţi, altfel căsnicia n-are şanse să dureze!”. După ce au fost felicitaţi de primarul Liviu Ţâroiu, în acordurile marşului nupţial, sărbătoriţii au servit un pişcot şi ciocnit câte o cupă de şampanie, aşa cum se procedează la orice căsătorie, iar la final făcut o fotografie de grup pe treptele interioare ale primăriei. În partea a doua a programului, cele 21 de cupluri au mers să petreacă, la fel ca-n tinereţe, la Restaurantul „Ciobănaşu”, unde au avut parte de mâncare şi băutură din belşug, „condimentate” cu ritmuri de demult, care le-au reaprins, cel puţin pentru câteva ore, vâlvătaia pasiunii.

Anul acesta, au fost sărbătorite familiile:

Maria şi Ion Bălăceanu

Olga şi Ion Bucur

Cecilia şi Ion Cârstea

Sergiu şi Valeria Coman

Maria şi Anghel Coman

Maria şi Gheorghe Cucu

Lenuţa şi Ştefan Dan

Niculina şi Gheorghe Dumitraşcu

Maria şi Gheorghe Durdun

Gabriela şi Liviu Hriţac

Ana şi Ion Iacob

Maria şi Ion Iosifescu

Viorica şi Ion Lixandra

Eugenia şi Mihail Mareş

Lidia şi Ioan Mazilu

Constanţa şi Nicolae Mărgescu

Alexandra şi Ion Nicolescu

Oprica şi Antone Pîrşan

Maria şi Tudor Stana

Maria şi Nicolae Ştefan

Veruţa şi Niculae Ştefănoiu

Alex BARBU

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!