4.8 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Declarat de ANI în conflict de interese, Primarul de la Mihăeşti a invocat lipsa unicităţii completului de judecată

Primarul comunei Mihăeşti, Gheorghe Matei, a fost găsit în conflict de interese de natură administrativă de către Agenţia Naţională de Integritate, motivarea fiind publicată în comunicatul emis de instituţie pe 6 iunie 2014. Alături de el, au mai fost găsiţi incompatibili fostul primar al comunei argeşene Uda, Marcel Ciobanu, şi un alt primar, fost viceprimar al localităţii Feleacuşi, din judeţul Cluj.

Conform comunicatului Agenţiei Naţionale de Integritate, musceleanul Gheorghe Matei, „în calitate de primar, a semnat, aprobat şi avizat „bun de plată” documente ce au avut ca finalitate efectuarea de plăţi, în valoare de 8.702,79 lei, către două societăţi comerciale la care soţia acestuia deţinea calitatea de asociat şi administrator.” În acest fel, edilul Gheorghe Matei ar fi încălcat prevederile legale, care spun că primarii şi viceprimarii sunt obligaţi să nu emită niciun fel de act prin care s-ar produce un folos material pentru sine, pentru soţul sau soţia ori rudele de gradul întâi.

Sunt peste patru ani şi jumătate de când Gheorghe Matei umblă prin instanţe pentru a demonstra că nu este vinovat de ce îl acuză A.N.I. Decizia a fost contestată în primă fază la Curtea de Apel Piteşti, edilul spunând că serviciile la care se face referire în documentul A.N.I. sunt achiziţionarea unor materiale necesare amenajării secţiilor de vot, acestea fiind cumpărate de la societăţi de profil, în care soţia sa, împreună cu sora ei, erau asociate. După cinci termene, Curtea de Apel, a respins împotrivirea primarului ca neîntemeiată, dar procesul continuă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pe 20 noiembrie 2018, la penultima înfăţişare, completul de Contencios Administrativ şi Fiscal nu a admis ce a cerut primarul, adică excepţia lipsei unicităţii compunerii completului de judecată, invocată de acesta. Continuarea judecăţii s-a produs pe 22 ianuarie 2019, Înalta Curte amânând cauza pe 19 februarie 2019.

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!