6.3 C
Campulung Muscel
29/03/2024

Ion Mînzînă, preşedinte PSD Argeş şi al Consiliului Judeţean Argeş: „Consiliul Judeţean Argeş a fost împiedicat să construiască un bloc de locuinţe de serviciu dedicat în mod special cadrelor medicale”!

„M-am săturat să răspund la întrebările puerile ale unui domn care, prea ocupat cu retrocedările, nu a reuşit să se pună la punct sau să se documenteze în privinţa problemelor şi a legilor administraţiei.

Consiliul Judeţean Argeş nu este obligat sub nicio formă, din punct de vedere legal, să asigure locuinţe de serviciu, dar nu înseamnă că nu a făcut şi nu face eforturi pentru a găsi soluţii. Tocmai de aceea, preocupat mai mult cu activitatea de campanie electorală permanentă, înţeleg că domnul prefect nu are idee de faptul că în perioada extraordinar de strălucită a guvernării Orban – Cîţu (fostul său idol şi al Alinei Gorghiu), Consiliul Judeţean Argeş a fost împiedicat să construiască un bloc de locuinţe de serviciu dedicat în mod special cadrelor medicale.

Nu sunt eu acela care doresc să analizez sau să măsor probitatea morală şi profesională a domnului doctor nemulţumit că nu a primit o astfel de locuinţă. Colegii lui sunt mult mai în măsură.

Chiar dacă nu cade în sarcina noastră actul medical, o spun clar că pentru Consiliul Judeţean cel mai important este modul în care sunt trataţi pacienţii şi condiţiile pentru personalul medical. Şi dacă tot vorbim despre nemulţumiri, pot spune că sunt nemulţumit că încă sunt pacienţi care se plâng de atitudinea unora din personalul medical sau auxiliar. Aceşti oameni au salarii mai mult decât motivante. Şi, dacă este ceva ce pot reproşa managementului de la Judeţean, este faptul că încă mai avem asemenea comportamente care afectează şi activitatea personalului care îşi face treaba aşa cum trebuie. Tot aşa cum nu pot fi de acord cu atitudinea unora dintre aparţinători sau pacienţi faţă de personalul medical!

Cât priveşte Consiliul Judeţean Argeş, nu cred că are cineva ceva de reproşat. Suntem, la nivel naţional, Consiliul Judeţean cu cele mai multe spitale aflate în administrare. Cu toate acestea, facem eforturi considerabile, de multe ori renunţând la alte investiţii, pentru a le asigura pacienţilor condiţii cât mai bune şi posibilitatea de a beneficia de servicii medicale la o calitate cât mai înaltă prin accesul medicilor la tehnologii medicale moderne.

În doi ani de pandemie nu a existat un director de spital, sau un specialist, care să nu se plângă de faptul că ducem o mare lipsă de epidemiologi, aşa că atunci când găsim unul dispus să vină în judeţul Argeş, cred că este de datoria noastră să facem tot posibilul pentru a convinge să vină aici. Mai ales în condiţiile în care se preconizează un nou val COVID.

Dacă domnul prefect are ceva de reproşat, poate cineva trebuie să-i aducă aminte ipocrizia cu care guvernul PNL-USR a tratat medicii în perioada pandemiei.

Sper că nu a uitat momentele umilitoare în care guvernarea coordonată de partidul din care face parte a tăiat în două rânduri indemnizaţia de hrană pentru medicii cărora le spunea „eroii din prima linie” până când aceasta nu acoperă nici o şhaorma pe zi. Şi nici cum fostul prefect Emilian Soare, tot membru PNL prin acea perioadă, alerga medicii şi pe primarul Ion Georgescu ca să le facă dosare penale pentru că nu au vrut să facă secţie COVID în spitalul nou, deşi tehnic acest lucru ar fi însemnat o catastrofă.

M-am săturat de gălăgia de tinichea a acestei catastrofe de partid combinat cu fostul PDL al lui Traian Băsescu, a unor oameni care n-au fost în stare în toţi anii în care au guvernat să construiască ceva în judeţul Argeş. Dacă de la Emilian Soare sau Alina Gorghiu nu pot avea niciun fel de aşteptare, speram ca Radu Perianu, avocat de profesie, liberal

vechi, să aibă o viziune mult mai analitică şi mai profundă în administraţie.

La urma urmei, funcţia de prefect, pe care PNL a politizat-o din nou, este una care ţine de administraţie. Poate ar trebui să mai renunţe la jocuri de imagine politicianiste şi, în loc să se lanseze în scenarii manipulatoare, ar trebui să deschidă o punte reală de comunicare cu cei din administraţia locală şi judeţeană pentru sprijinirea eforturilor de dezvoltare a acestui judeţ.

Dacă aţi terminat de ridicat osanale lui Cîţu, terminaţi şi de făcut campanie Alinei Gorghiu.

Funcţiile pe care le deţinem sunt efemere, şi singurul lucru care rămâne în urma noastră este ceea ce am construit sau dărâmat, iar un prefect trebuie să aleagă între a rămâne un simplu emiţător de vorbe sau un liant şi un sprijin pentru administraţia locală.”, este declaraţia lui Ion Mînzînă, preşedintele PSD Argeş şi al Consiliului Judeţean Argeş, transmis în cadrul uni comunicat de presă remis redacţiei noastre.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!