13.4 C
Campulung Muscel
28/03/2024

Individul care a vrut să-l fure pe Manta, recidivist notoriu

Aşa după cum v-am informat în ediţia trecută a ziarului, miercurea trecută, noaptea, primarul comunei Albeştii de Muscel, Mihai Cătălin Manta, a surprins în gospodăria sa un individ care venise la furat. După ce a dat nas în nas cu edilul, bărbatul a rupt-o la fugă şi s-a pierdut în noapte, fără să fi apucat să sustragă ceva. Poliţiştii din Albeştii de Muscel, alertaţi prin 112, au pornit-o pe urmele sale, iar, spre dimineaţă, suspectul a fost identificat şi reţinut în vederea audierii. Individul, aflat într-o stare avansată de ebrietate, a fost ridicat de oamenii legii din locuinţa sa, situată în cătunul de rudari din comuna Bughea de Sus, iar acum urmează să dea socoteală în faţa legii pentru fapta sa, el fiind şi recidivist. Ultima condamnare, pentru furt calificat, a primit-o în luna ianuarie, anul trecut. Primise o pedeapsă cu suspendare şi se află în perioada de supraveghere.

Două condamnări în trei luni

Alin Durleci, căci despre el este vorba, în vârstă de 41 de ani, este cunoscut prin localitate ca un cal breaz, prin prisma fărădelegilor comise, având, după cum i s-a dus buhul, „lipici” la bunurile consătenilor săi, şi nu numai. În 2017, pe 20 noiembrie, Alin Durleci a fost condamnat, de Judecătoria Câmpulung, pentru furt calificat, la doi ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei, având un termen de supraveghere de doi ani. În această perioadă, individul ar fi trebuit să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională, dar şi să presteze un număr de 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, la Primăria Bughea de Sus. Văzând că a scăpat aşa uşor, Alin Durleci, în loc să se potolească, a continuat cu activitatea infracţională, până când a fost prins şi trimis din nou în judecată. Pe 23 ianuarie 2018, tânărul s-a ales cu alte două condamnări la închisoare, tot pentru furt calificat. A primit mai întâi doi ani pentru o faptă comisă în dauna lui Ion Liţă, şi alţi doi ani pentru dauna părţii vătămate Ion Beldugan. În final, instanţa Judecătoriei Câmpulung a contopit cele două pedepse din acest dosar cu cea anunţată pe 20 noiembrie 2017, iar în final inculpatul a primit pe cea mai grea, de doi ani de închisoare, la care i s-a adăugat un spor de o treime din totalul celorlalte aplicate, şi anume un an de închisoare. Concluzionând, Alin Durleci a fost condamnat în final la trei ani de închisoare, pentru care s-a dispus suspendarea executării ei pe durata unui termen de supraveghere de trei ani. Acum a comis-o din nou şi, probabil, se va alege cu o nouă condamnare sau amendă.

Se dădea bolnav psihic pentru a scăpa de închisoare

Activitatea infracţională a lui Alin Durleci are rădăcini mult mai adânci. În octombrie 2010, când avea 33 de ani, a fost prins în flagrant de poliţiştii musceleni în timp ce încerca să sustragă din locuinţa unei femei din Schitu Goleşti mai multe bunuri. Bărbatul a fost reţinut de oamenii legii şi a fost cercetat în stare de libertate pentru furt calificat, chiar dacă făcuse puşcărie pentru tentativă de omor şi tâlhărie. Înaintea „afacerii” de la Schitu Goleşti, în urma căreia a fost prins, a mai dat şi alte lovituri prin comună, dar şi în alte localităţi muscelene. Modul de operare al lui Alin Durleci este destul de cunoscut în lumea infractorilor. Bărbatul bătea la porţile oamenilor, având în vizor, de obicei, persoanele vârstnice, credule şi lipsite de reacţie, şi pretindea că are de vânzare diverse produse. După ce căpăta încrederea potenţialelor victime, fiind „specializat” în acest domeniu, intra în casele acestora, pândea un moment de neatenţie din partea lor şi dădea lovitura, furând tot ce-i pica la îndemână, după care se făcea nevăzut. Alin Durleci încerca de fiecare dată să scape de închisoare şi, de multe ori, a reuşit, susţinând că nu este responsabil de faptele sale, deoarece este bolnav psihic. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!