11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

Militarii musceleni pregătesc în Cincu o nouă misiune

Misiunea militarilor de la Batalionul 30 Vânători de Munte “Dragoslavele” din Afganistan încă nu s-a terminat complet. Chiar dacă au venit acasă încă din luna septembrie 2018, acum, Batalionul de la Câmpulung se află în Centrul Naţional de Instruire “Getica” din Cincu, acolo unde participă la pregătirea finală a unei noi misiuni în Afganistan, susţinută de alt batalion care va pleca în scurt timp. 

Joia trecută, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu a avut loc deschiderea oficială a Exerciţiului de Repetare a Misiunii realizat şi de militarii Batalionul 30 Vânători de Munte “Dragoslavele” pentru militarii de la Batalionul 300 Protecţia Forţei “Sfântul Andrei”, aceasta fiind ultima pregătire înaintea dislocării în Teatrul de Operaţii din Afganistan. 

“Am dorit să văd personal starea de spirit și nivelul de instruire înainte de a începe dislocarea în Teatrul de operații Afganistan și, totodată, să le transmit gândurile mele bune pentru următoarele şase luni pe care urmează să le petreacă departe de casă și de familie. Am fost foarte plăcut surprins să îi găsesc laolaltă, atât pe militarii care urmează să plece în misiune, din Batalionul 300 Infanterie, cât și pe cei de la Batalionul 30 Vânători de Munte, de curând întorși din TO cu misiunea îndeplinită. Valorificarea experienței câștigate în teatru, atât a celor mai mari în grad, cât și a celor mai mici, împărtășirea informațiilor de către veteranii cu cel puțin două, trei misiuni în teatrele de operații, către cei mai tineri ostași, sunt elemente importante, care setează pentru succes noul batalion care urmează să intre în teatru”, a declarat generalul Nicolae Ciucă, Şeful Statului Major, cel care i-a vizitat în Cincu zilele trecute pe militari. 

Alături de specialiştii din Cincu, militarii de la cele două batalioane creează exerciții similare cu misiunile din Teatrele de Operaţiuni din Afganistan. Aici, rolul vânătorilor de munte este de observator-controlor şi instructor, iar la finalul pregătirii, aceştia vor evalua Batalionul 300 Protecţia Forţei”Sfântul Andrei” şi vor spune dacă militarii sunt “gata pentru misiune”. Revenim cu detalii. 

sursa foto: Facebook https://www.mapn.ro/ 

 

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!