11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

Mădălina execută sistemul de încălzire la dispensarul din Berevoeşti

Primarul Florin Proca, de la Berevoeşti, s-a întins cu procedura de cumpărări directe, prin intermediul portalului de achiziţii publice, până aproape de Anul Nou, rezolvând, imediat după Crăciun, o necesitate legată de Dispensarul Comunal: găsirea executantului sistemului de încălzire al clădirii cu specific sanitar. Dar mai înainte s-a asigurat că are contractat laboratorul care îi va analiza apa din localitate pe durata anului 2019, precum şi proiectantul care îi lucrează studiile premergătoare unor lucrări de infrastructură rutieră.         

Consolidarea Văii Bisericii, cu o valoare de 480.000 lei, cea mai consistentă achiziţie a finalului de an     

Când tot Muscelul era în febra pregătirilor de Revelion, pe 28 decembrie 2018, autorităţile de la Berevoeşti finalizau o achiziţie importantă ca valoare. Contractul având ca obiect dotarea Dispensarului cu centrală termică şi instalaţiile aferente a fost câştigat de firma câmpulungeană Mădălina SRL, la o valoare a cumpărării directe de 70.000 lei. Lucrarea, pe care prestatorul din municipiu o va executa la sediul unităţii medicale din strada DC3, nr.568, constă în dotarea cu un cazan de combustibil solid minim 70 kw; radiatoare oţel tip 22, cu înălțimea 600, dimensiuni între 600-2000, 25 de bucăţi; instalație interioară din cupru la 25 radiatoare; boiler pentru apă caldă menajeră 120 l cu serpentină + rezistenţă; coş de fum ceramic, minim 7 metri; materiale, echipamente, manopera montajului, instalare şi punere în funcţiune. 

Tot în luna decembrie, primarul Florin Bogdan Proca a contractat de la firma câmpulungeană Tic Marcon SRL serviciile de analiză a apei potabile pentru următoarele 12 luni. Achiziţia s-a făcut la preţul de 4527 lei, preţ pentru care laboratorul din municipiu va preleva probe, le va analiza şi va comunica autorităţilor locale rezultatele verificărilor. Mai exact, parametrii fizico-chimici ai indicatorilor analizaţi: clor rezidual, amoniu, conductivitate, cloruri, nitraţi, nitriţi, oxidabilitate, pH, culoare, gust, miros, duritate, turbiditate, fier, aluminiu, sulfuri şi hidrogen sulfurat, precum şi parametrii microbiologici: Escherichia coli, enterococi, numărul total de colonii la 22 grade C, numărul total de colonii la 37 grade C, coliformi, Pseudomonas aeruginosa, Clostridium perfringens. 

În pregătirea unor lucrări de îmbunătăţire a condiţiei unor drumuri de pe teritoriul comunei, primarul de la Berevoeşti a achiziţionat, la sfârşitul toamnei, serviciile unui proiectant piteştean, la preţul de 30.000 lei. Civil Counseling SRL va furniza administraţiei locale DALI-ul necesar investiţiei de asfaltare a unor drumuri locale. Cerinţele autorităţii contractante au impus câştigătorului contractului ca documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie să conţină: studii topometrice pentru drumuri / străzi, documentaţii: avize, acorduri, certificat de urbanism, aviz de la Apele Romane, Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, Drumuri Judeţene, Drumuri Naţionale; expertizarea tehnică a drumurilor/străzilor. Documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie va consta în parte scrisă şi parte desenată şi va pune la dispoziţia autorităţilor devizul general al construcţiei şi devizul pe obiecte. 

Însă cea mai consistentă lucrare a finalului de an, din punct de vedere al preţului pe care Primăria Berevoeşti s-a angajat să-l achite unui constructor din Curtea de Argeş, rămâne cea de consolidare a Văii Bisericii. Achiziţia s-a făcut pe 27 noiembrie 2018, la valoarea de 480.756,60 lei, în contul căreia societatea Casa Ta Intercons AG SRL s-a obligat să execute lucrări de amenajare a terenului. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!