5.6 C
Campulung Muscel
September 21, 2021

Sărbători de iarnă cu tradiţii ca în poveşti

Sărbătorile de iarnă au fost respectate de musceleni prin tradiţiile şi obiceiurile zonei. Înainte de sărbătorea Naşterii Domnului, la Biserica Livezeni a avut loc concertul de colinde intitulat „Întâmpinarea Naşterii Domnului Iisus Hristos”. La eveniment au participat preoţii Matei Eugen, Tudor Vasile, Popa Marcel, însoţiţi de copiii din parohii, care au fost îmbrăcaţi în costume populare şi au interpretat colinde tradiţionale. De asemenea, la eveniment, au mai participat eleve din Câmpulung, sub coordonarea profesorului învăţător Clara Marinescu, alături de Andreea Bardac, interpreta de muzică populară.

Concertul a fost iniţiat de preotul Filipescu Gheorghe, paroh, susţinut, prin dăruirea pachetelor, de către primarul comunei Stâlpeni, Gabi Şerbănoiu. Concertul a fost deschis de grupul „Agapis”, format din preoţii de pe Valea Bratiei.

Invitaţi speciali au fost reprezentanţii Şcolii Populare de Arte şi Meserii Piteşti, prin grupul de colindători coordonaţi  de profesoara de muzica Elena Sima. Coordonatorul proiectului a fost Mariana Filipescu, preoteasa satului Livezeni, interpreta de romanţe şi membră a Cenaclului de Arte Plastice „I.D. Negulici”, o musceleancă autentică, îndrăgită de câmpulungeni pentru realizările sale. 

Tot aici a mai concertat un grup mixt de colindători din satul Piatra, conduşi de profesoara Cecilia Gropan, copiii purtând cele mai frumoase costume populare muscelene. Şi artista Mariana Filipescu a interpretat două colinde şi, astfel, atmosfera creată în Biserica Livezeni a fost una cu adevărat de sărbătoare, aşa cum se făcea pe vremuri, atunci când oamenii respectau cu adevărat tradiţiile şi obiceiurile zonei. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!