8.5 C
Campulung Muscel
03/03/2024

Comuna Poienarii de Muscel, pregătită de iarnă Ion Banzea deszăpezeşte cu forţele proprii ale Primăriei 

 

Sunt multe localităţi care sunt luate prin surprindere de fiecare dată când vine iarna. Chiar şi la Câmpulung, primele zile de iarnă sunt infernale atât pentru pietoni, cât şi pentru şoferii din trafic. Un exemplu de comună bine pregătită pentru iarnă este Poienarii de Muscel. Aici, în fiecare an, administraţia locală pregăteşte materialul antiderapant necesar şi utilajele de deszăpezire, pentru a evita astfel posibilele accidente de circulaţie cu pagube materiale sau victime. 

„Am pregătit utilajele, ne-am pregătit de iarnă. Suntem pregătiţi. Avem peste 200 de tone de nisip cu amestec special şi mai avem cinci tone de sare pe stoc. Dacă o să fie nevoie, o amestecăm şi pe asta şi o să mai luăm când o să fie necesar. În privinţa utilajelor, stăm foarte bine când vine vorba de deszăpezit. Avem două tractoare şi un buldoexcavator. Sunt ale noastre, suntem dotaţi şi pregătiţi de iarnă.”, spune primarul comunei, Ion Banzea. 

Singura problemă adusă de iarnă în localitatea Poienarii de Muscel a fost încetarea câtorva lucrări ale administraţiei, însă primarul comunei a găsit, totuşi, o soluţie ca treburile să meargă bine în continuare şi să nu apară probleme. „Nu ne mai permite vremea să facem alte lucrări. Acum, pe perioada asta, cât e mai rece, cât ne permite timpul şi nu o să mai ningă, ieşim la defrişare. Curăţăm tot ce este sub reţeaua electrică, tot ce este pe domeniul public… Curăţăm tot ce ţine de vegetaţie, ca să nu avem probleme. Lucrarea este în regie proprie. O facem cu băieţii de pe utilaje. Când nu este de deszăpezit, este de curăţat vegetaţia… deci, suntem în acţiune permanent.”, a continuat primarul. 

Chiar de la primele ninsori, comuna a avut parte de deszăpezire în timp util, iar graţie faptului că această lucrare se va face pe tot parcursul iernii în regie proprie, se va realiza și o economie considerabilă la bugetul local. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!