0.2 C
Campulung Muscel
03/12/2022

Grigore Stănescu şi-a dat iar demisia din funcţia de director al Spitalului

Managerul Spitalului Municipal Câmpulung surprinde din nou opinia publică cu o decizie pe care a mai luat-o şi în urmă cu trei ani, dar care atunci nu s-a materializat. Medicul pediatru Grigore Stănescu, membru PSD de frunte, şi-a înaintat demisia din funcţia de conducere a unităţii medicale primarului şi colegului său de partid Liviu Ţâroiu, motivul real al acestui gest fiind deocamdată necunoscut. Cert este faptul că demisia a fost înregistrată la Primăria Câmpulung încă de la începutul lunii noiembrie, însă totul a fost ţinut sub tăcere de autorităţile locale, care sperau, şi încă mai speră, că Grigore Stănescu, care a invocat, oficial, motive personale, se va răzgândi, aşa cum a făcut şi în toamna lui 2015. Demisia managerului nu este singura înregistrată în acest an la nivelul structurii de conducere a Spitalului Municipal. În luna iunie, medicul Toma Berevoianu a spus „adio” funcţiei de director medical, preferând să se dedice în continuare doar meseriei de chirurg.

Demisia nu a fost încă aprobată

Totul a răsuflat la mijlocul acestei săptămâni. Informaţia privind demisia managerului de la „Municipal” s-a răspândit iniţial ca zvon, fiind, în cele din urmă, confirmată de primarul Liviu Ţâroiu. Surse din cadrul unităţii medicale ne-au dezvăluit faptul că e puţin probabil ca Grigore Stănescu să se mai întoarcă din drum, chiar dacă acesta e susţinut de angajaţii spitalului, de la medici şi asistente, la muncitori şi personal TESA. Pe de altă parte, şi colegii de partid, în frunte cu Liviu Ţâroiu, care nu i-a aprobat deocamdată cererea, au încercat să-l convingă din răsputeri să revină asupra deciziei, primarul susţinând în repetate rânduri că el este foarte mulţumit de activitatea managerială a doctorului Stănescu. „Şi-a dat demisia, dar nu i-am aprobat-o, încerc să discut cu el. A invocat probleme personale… Mi-a prezentat-o la începutul lunii… Dacă rămâne aşa, vacantăm postul şi-l scoatem la concurs. Asta e viaţa, dacă nu mai vrea! Am mai avut câteva tentative să-l conving să se răzgândească, dar… La sfârşitul acestei săptămâni, vreau să discut mai mult cu dânsul.”, ne-a declarat Liviu Ţâroiu. Se pare că unul dintre „motivele personale” care au stat la baza deciziei medicului Grigore Stănescu de a renunţa la conducerea Spitalului Municipal ţine de aspectul financiar. „Dacă legislaţia e proastă! Un manager de spital câştigă cu 10 milioane mai puţin decât un medic pe secţie… Mai intervin şi părţile acestea aiurea… Când câştiga mai mult, nu a luat în calcul, acum…”, a recunoscut primarul. Potrivit legii, directorul Stănescu are la dispoziţie o perioadă de preaviz în care poate reveni asupra deciziei. Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv mai mare de 45 de zile lucrătoare pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere. Pe durata preavizului, contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele. Directorul Stănescu şi-a mai înaintat demisia şi pe 14 septembrie 2015, însă, ulterior, a revenit asupra deciziei.

Stănescu a urmat exemplul chirurgului Toma Berevoianu, fost director medical

Medicul Toma Berevoianu este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi chirurgi de la „Municipal” şi, până în primăvara acestui an, a îndeplinit şi funcţia de director medical. La începutul lunii iunie, Consiliul de Administraţie şi managerul spitalului câmpulungean au fost înştiinţaţi de doctorul Berevoianu că a decis să renunţe la funcţia de conducere, înaintând, totodată, demisia, preferând să se dedice în continuare doar meseriei sale. Medicul a invocat motive personale, însă surse din cadrul spitalului ne-au informat că, şi în acest caz, decizia acestuia a fost influenţată de aspectul material, salariul său fiind mai mare dacă ar rămâne doar medic. În ciuda insistenţelor făcute de către Consiliul Director, decizia de a pleca din postul de conducere a lui Toma Berevoianu a rămas definitivă. Acum, prin concurs, director medical este medicul de la Boli Infecţioase, Iuliana Podea. 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!