8.4 C
Campulung Muscel
20/04/2024

Laboratorul în care se vor face teste COVID-19, amenajat în patru camere ale Centrului de Afaceri

Printre urgenţele de ieri după amiază, care au impus reunirea în online a aleşilor municipali, s-a aflat oficializarea, prin vot, a amplasamentului aparatului de testare a infecţiei cu COVID-19. Aleşii municipali au fost solicitaţi să aprobe darea în folosinţă gratuită a unui spaţiu al municipalităţii, aflat în incinta unui aşa-zis Centru de Afaceri, în care va funcţiona Linia automată de extracţie a acizilor nucleici şi PCR în timp real, pentru teste clinice de biologie moleculară. COVID-19 este prioritatea momentului pentru care aparatura a fost achiziţionată şi adusă la Câmpulung, necesitând crearea unui laborator special pentru această activitate. Spaţiul disponibil, identificat în cadrul dialogului managerului Andrei Aron cu conducerea administraţiei publice locale, este cel de la etajul doi al unei clădiri din incinta Industrialului de sus, unde Spitalul beneficiază de patru camere, plus grupuri sanitare şi acces separat prin spatele imobilului. 

Spitalul suportă costurile amenajării spaţiului în care va funcţiona aparatul PCR 

Hotărârea de Consiliu, pregătită pentru şedinţa extraordinară de ieri după amiază, prevede că „se aprobă darea în folosinţă gratuită a spaţiului din imobilul aflat în domeniul public al municipiului, identificat (…) sub denumirea de „Cămin internat nr.2”, cunoscut sub denumirea generică de „Centrul de Afaceri Câmpulung”, Spitalului Municipal Câmpulung, pentru amplasarea Liniei automate de extracţie a acizilor nucleici şi PCR în timp real, pentru teste clinice de biologie moleculară (pentru COVID-19).” Norma mai stabileşte că transmiterea se face pe perioada de funcţionare a laboratorului în care se vor efectua testele pentru coronavirus, dar nu mai mult de trei ani. 

Construcţia în interiorul căreia s-a şi instalat echipa de reabilitare, pentru a accelera demararea activităţii de testare, a fost concesionată societăţii Pieţe Servicii Comunitare Muscel SRL, în anul 2012. Din acest motiv, directorul Ionel Vlădescu a fost împuternicit, alături de primarul Liviu Ţâroiu, să semneze contractul de folosinţă gratuită. Tot cu titlu de formalitate, Adunarea Generală a Acţionarilor, formată din Consiliul Local, a fost solicitată să-şi dea acordul pentru noua destinaţie căpătată de cele patru camere intrate deja într-o investiţie de reabilitare. Din bugetul Spitalului Municipal sunt suportate atât cheltuielile legate de amenajarea încăperilor, cât şi cele ocazionate de plata utilităţilor şi a întreţinerii, în general, pe durata funcţionării laboratorului. M.B.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!