27.7 C
Campulung Muscel
17/06/2024

Atelierul de arhitectură a revenit la Câmpulung

Joi, la Câmpulung, s-a dat startul, după câţiva ani lipsă, unei noi ediţii a Atelierului Internaţional de Arhitectură. Evenimentul va dura patru zile şi la el participă studenţii de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” din Bucureşti şi de la Universitatea Alicante din Spania.

Municipiul Câmpulung, pentru istoria şi arhitectura clădirilor sale, a fost ales încă odată de studenţii a două facultăţi, una din România şi alta din Spania, într-un proiect în care viitorii arhitecţi vor analiza cele mai importante zone ale oraşului, vor realiza proiecte, iar, la final, le vor dezbate, în ideea de a veni cu planuri de reabilitare a centrului istoric sau a monumentelor istorice. Festivitatea de deschidere a atelierului internaţional de arhitectură a avut loc joi, 1 noiembrie, în Sala de Festivităţi a Primăriei, în prezenţa profesorilor organizatori, a arhitectului Tana Lascu, cea care a realizat studiul de prefezabilitate al proiectului “Amenajarea complexă a Râului Târgului” şi a primarului Liviu Ţâroiu, acesta din urmă ţinând să le transmită celor prezenţi un cuvânt de bun venit. “Vă spun bun venit! Noi, Câmpulungul, găzduim de foarte mult timp o tabără de arhitectură şi ne bucură să vă vedem viziunile despre ce ar putea să se întâmple în oraşul nostru faţă de ideile pe care le avem noi, că s-ar putea să fim plafonaţi, şi dumneavoastră să ne daţi alte idei. Eu voi fi alături de voi în aceste patru zile şi vă vom prezenta şi proiectele pe care le avem în derulare, iar dacă aveţi idei, nu ezitaţi să ni le spuneţi”, le-a transmis studenţilor primarul Liviu Ţâroiu. Studenţii au asistat la prezentarea proiectelor din taberele anterioare, a municipiului, a monumentelor sale şi a obiectivelor de interes cultural, iar în aceste zile vor străbate străzile pline de istorie ale oraşului, pentru a le analiza şi pentru a crea proiecte ce pot fi de folos chiar şi administraţiei locale.  

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!