13.5 C
Campulung Muscel
16/04/2024

Dispensarul comunei Poienari se amenajează în fostul aprozar. Clădirea va fi înălţată cu un etaj

Primarul de la Poienarii de Muscel are planuri cu dispensarul din centrul localităţii, o investiţie pentru care a dat ordinul de începere a lucrărilor. Licitaţia a câştigat-o o firmă din Piteşti, care se va apuca de treabă cât de curând. Noul dispensar comunal se face cap-coadă, în cadrul unui proiect care îşi propune reabilitarea şi transformarea unui spaţiu părăsit din vecinătatea Poştei. Este vorba despre fostul aprozar, aflat lângă magazinul sătesc, care va fi demolat. Deja spatele imobilului s-a surpat considerabil, dar cumpărătorul îl va dărâma cu totul. Parterul, întărit cu stâlpi de susţinere pe interior şi o centură care îi consolidează baza, a fost acoperit cu placă, peste care urmează să se înalţe un etaj. „N-am mai avut bani ca să continuăm ridicarea lui şi, atunci, ne-am oprit.”, a explicat Ion Banzea de ce a stagnat lucrarea. O va putea relua graţie unei finanţări obţinute tot prin P.N.D.L.2, care sprijină şi „lucrări în continuare”, nu numai pe cele începute de la zero. Executantul beneficiază de un termen generos de 18 luni, pe care beneficiarul nu-l înţelege, nefiind o construcţie impresionantă de realizat. Dar, probabil, şi acest constructor suferă din pricina aceluiaşi fenomen care a lovit sectorul privat: lipsa forţei de muncă, circumstanţă atenuantă, se pare, la stabilirea datei limită a lucrărilor. 

Aşadar, „dispensarele le avem în lucru. Până îl termin pe acesta, pentru a-l putea autoriza pe celălalt (n.r. dispensarul vechi al comunei), schimb toată instalaţia electrică în el, îi dăm faţada, am făcut sobele din nou, pentru că la dispensarul vechi avem încălzirea pe sobe, şi pregătesc clădirea. Dacă se vor muta medicii cu totul în dispensarul cel nou, îmi rămâne acea construcţie liberă. Dacă nu voi reuşi să aduc un medic din apropiere şi-mi vine unul din altă parte, am unde-l caza. Are toate condiţiile, are destule camere ca să se organizeze cum vrea el, îi fac toaletă în interior. Mă gândesc că avem un avantaj, suntem la zece kilometri de Câmpulung, n-ar fi o distanţă mare, ca să zicem că este o comună retrasă. La noi s-a circulat, chiar dacă sunt dealuri. Avem tractoare, buldoexcavator, iarna, intrăm cu ele şi deszăpezim, n-am ţinut niciodată mai mult de o jumătate de oră circulaţia oprită.”   

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!