18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

Bughea de Jos, la ceas aniversar

Pe 2 septembrie 2018, comuna Bughea de Jos a fost în zi de sărbătoare. Sub egida Centenarului Marii Uniri şi în programul „Respect pentru valorile naţionale”, realizat de Consiliul Judeţean şi Centrul Cultural Judeţean Argeş, a avut loc un amplu program dedicat Zilei Comunei. Activităţi dedicate Centenarului, activităţi istorice, culturale, artistice şi sportive au avut loc în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene, cât şi a Armatei şi a altor instituţii implicate.

Duminică, 2 septembrie, comuna Bughea de Jos, sub egida Centenarului Marii Uniri, a avut loc a V-a ediţie a Zilei Comunei, ce s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială Nr.1. De dimineaţă şi până la orele prânzului, au avut loc competiţiile sportive de fotbal, atletism şi ciclism, urmate de un program artistic susţinut de artişti locali. Cel mai aşteptat moment a fost la ora 17.00, atunci când a avut loc Aprinderea Flăcării Centenarului, ocazie cu care s-a inaugurat noul Monument al Eroilor şi s-a făcut o slujbă de pomenire a eroilor căzuţi în Primul Război Mondial. Au fost prezenţi, alături de săteni, membri ai Consiliului Judeţean Argeş şi primari din alte localităţi, precum primarul municipiului Câmpulung, Liviu Ţâroiu, primarul comunei Lereşti, Marian Toader, de la Bughea de Sus, primarul Nicolae Tarbă, subprefectul Adrian Bughiu, consilierul judeţean Maria Cotenescu, Dan Enescu, viitorul candidat la Primăria Câmpulug din partea ALDE, Florin Bivol, actualul preşedinte ALDE Câmpulung, regizorul Şerban Marinescu, directorul Muzeului Judeţean, Cornel Popescu, consilieri locali şi mulţi alţi invitaţi.

„Flacăra Centenarului vorbeşte despre eroii care şi-au iubit ţara mai mult decât propria viaţă. Este flacăra jertfei lor, ce trebuie să ardă veşnic în sufletele şi inimile noastre.”, a transmis preşedintele CJ Argeș, Dan Manu. După aprinderea Flăcării Centenarului la noul Monument al Eroilor din comună, urmaşii eroilor au primit Diploma Centenară, în semn de respect pentru eforturile înaintaşilor. S-au acordat diplome şi cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie şi elevilor cu rezultate deosebite la învăţătură.

Militarii musceleni au defilat pentru cei prezenţi, iar Fanfara „Argeşul” a fost punctul principal de atracţie, alături de Muzeul Municipal Câmpulung, ai cărui membrii au realizat un moment de reconstituire istorică.

Programul de final a fost susţinut de Sanda Argint, Florentina Mâinea, Rodica Voicu, Alina Grigoroiu, Daniela Ion şi Marilena Gheorman, interpretele care au urcat pe la evenimentul ce s-a încheiat cu un foc de artificii. 

sursa foto: CJ Arges – Adina Oprescu

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!