18.5 C
Campulung Muscel
22/06/2024

S-au găsit un apartament ANL şi o garsonieră socială pentru doi câmpulungeni cu probleme locative

După o perioadă de pauză în atribuirea de locuinţe ale Primăriei, care n-are ce să le repartizeze petenţilor, exceptând situaţiile de eliberare a vreunui spaţiu social sau ANL, la sfârşitul lunii iulie, aleşii au fericit doi câmpulungeni. Ambii au beneficiat de avizul favorabil al Comisiei nr.4 a Consiliului Local, Comisia Socială, formată din Sergiu Cicu, Estera Stămoiu, Bogdan David, care lucrează la repartizări de locuinţe împreună cu Nicolae Crânguş, Mihaela Barbu şi Cătălin Bădiţa. Aceştia au ajuns la concluzia că solicitanţii întrunesc condiţiile legale pentru a fi mutaţi în ANL, respectiv garsonieră socială.    

Una dintre cele două familii care se mută în casă nouă este cea a lui Marian Andrei Bădescu, în favoarea căruia Direcţia Socială Câmpulung a întocmit, pe 17 iulie 2018, un raport, prin care a propus Consiliului Local atribuirea unui apartament într-unul dintre blocurile ANL din Grui. Este vorba despre o locuinţă cu două camere, plus dependinţe, situată în blocul B, pe scara A. Solicitantul se adresase, încă din 6 februarie 2014, Primăriei Câmpulung, ca să-l ajute cu un spaţiu adaptat nevoilor familiei sale, care locuia într-unul insuficient. Apartamentul ANL devenise disponibil ca urmare a plecării chiriaşei Anca Irena Pantilie. Marian Andrei Bădescu împarte spaţiul primit prin hotărârea din 31 iulie 2018 cu mama sa, Cristina Viorica Matei, şi sora sa, Elena Cristina Bădescu.

A doua repartiţie, de fapt, schimb de locuinţe, a avut-o ca titulară pe Antoneta Luţă, căreia, înainte de a i se aproba garsoniera socială de pe scara C (scara renovată) a blocului 17, a trebuit să i se reziliere contractul de închiriere din 23 mai 2016, pentru locuinţa pe care a deţinut-o femeia tot de la Primărie. Aceasta stătea tot în blocul 17, dar pe scara B, scara mizeră din mijloc, de unde voia să se mute, sens în care a depus o cerere la Primărie pe 27 februarie 2017. Ca în cazul precedent, comisia s-a întrunit, a analizat şi a concluzionat că nu sunt impedimente pentru mutarea petentei într-un spaţiu decent, în condiţii incomparabil mai bune celor de care voia să scape. „(…) Doamna Luţă Antoneta a solicitat sprijinul autorităţii publice locale în vederea repartizării unei locuinţe sociale, deoarece spaţiul pe care îl deţine nu îndeplineşte condiţiile necesare de locuit pentru o persoană cu probleme deosebite de sănătate.”, precizează expunerea de motive a primarului Liviu Ţâroiu, care, înainte de vot, a afirmat că pregăteşte un lot de locuinţe, care vor fi atribuite, dar trebuie reabilitate mai înainte. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!