6.9 C
Campulung Muscel
23/02/2024

Consiliul Judeţean a dispus Regiei de Drumuri să repare de urgenţă tronsonul Jugur – Drăghici. Regia zice că n-are bani

De fiecare dată când i-a prins în comună pe mai-marii judeţului şi pe parlamentarii argeşeni, cu ocazia evenimentelor festive organizate la Poienarii de Muscel, primarul Ion Banzea le-a cerut să repare drumul judeţean Jugur-Drăghici, care se prezintă într-o stare departe de a face cinste administratorilor. De fiecare dată, a fost asigurat că „se face”, însă realitatea ne arată cum „se face” praf, sub ochii localnicilor dezgustaţi de nepăsarea celor care îndrăznesc să le ceară votul, alegeri după alegeri, fără a le oferi în schimb un minim de confort pe artera de legătură între cele două localităţi vecine. La ediţia din acest an a Festivalului „Urcă oile la munte”, ţinută, după tradiţia locală, la Jugur, primarul Banzea şi-a mai răcit gura o dată în faţa invitaţilor, de a folosi la plecare traseul prin Drăghici, ca să simtă ce simt oamenii locului nevoiţi să se deplaseze în condiţii inacceptabile. Iar invitaţi cu funcţii de răspundere în faţa cărora să se plângă a avut destui, instituţiile judeţene delegându-i la serbarea câmpenească pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Simona Brătulescu, subprefectul Adrian Bughiu, consilierii Judeţeni Diana Eftene, Cristina Popa, Eugen Nae şi Valerian Jinga. Oamenii au venit, s-au auzit vorbind, l-au auzit şi pe primar văitându-se, în numele consătenilor, de aspectul deplorabil al DJ-ului care le nenoroceşte autoturismele, însă, din păcate, nu l-au şi ascultat. Edilii, însă, sunt învăţaţi să nu fie băgaţi în seamă decât la sărbătorile cu „băi de mulţime”, deşi şi aici, la Poienarii de Muscel, la fel ca la Godeni sau la Mioarele, ca să dăm exemplul a două comune străbătute de drumuri judeţene ciuruite îngrozitor, lumea s-a săturat să-i vadă pe cei care au puterea să le repare calea de acces.

Halul în care s-a distrus drumul pune în pericol vieţile şoferilor                       

Cum vorbele zboară, Primăria Poienarii de Muscel, la iniţiativa unuia dintre consilierii locali, a purtat o corespondenţă scrisă cu responsabilii de starea şoselelor judeţului. Or fi ele multe în nevoie de reabilitări, dar asta nu e nici vina, nici treaba omului de rând, ci a instituţiilor cu rol de gestionare a infrastructurii rutiere. Pe 26 aprilie 2018, consilierul Bogdan Laurenţiu Floroiu s-a adresat  Primăriei Poienarii de Muscel cu următoarea sesizare, cu siguranţă, cunoscută administraţiei publice locale: „(…) Vă informez că, în urma precipitaţiilor abundente din lunile ianuarie – aprilie 2018, pe Drumul Judeţean 738 (tronsonul rămas neasfaltat Jugur – Drăghici), aflat în administrarea Regiei Autonome Judeţene de Drumuri Argeş, s-a produs o deteriorare considerabilă a platformei carosabile a drumului care îngreunează circulaţia şi pune în pericol viaţa participanţilor la trafic. Conducătorii auto sunt nevoiţi să facă manevre periculoase, pentru a evita craterele sau denivelările. Există porţiuni întregi în care se poate merge numai pe contrasens. Platforma carosabilă a drumului este plină de gropi şi crăpături care distrag atenţia şoferilor. De asemenea, lipsa şanţurilor face ca apa să se scurgă necontrolat, direct pe şosea, cu pericol de prăbuşire a acostamentului şi alunecarea unor porţiuni din partea de rambleu a drumului.”, îi scrie consilierul Floroiu şefului Executivului, căruia îi solicita, la încetarea intemperiilor, să întreprindă „demersuri către instituţiile abilitate privind repararea drumului şi desfăşurarea în condiţii de siguranţă a traficului”.

Regia de Drumuri: „Nu au fost alocate fonduri pentru acest drum”

Primarul Ion Banzea s-a conformat şi a trimis o adresă în acest sens Regiei Autonome Judeţene de Drumuri Argeş, de la care vin veşti proaste legate de „starea tehnică a drumului judeţean DJ 738 Poienari – Jugur – Mihăeşti, pe sectorul pietruit cuprins între km 10+200 – 13+600.” „Vă comunicăm faptul că, până în prezent – până la 11 mai 2018, data răspunsului Regiei de Drumuri -, nu au fost alocate fonduri pentru acest drum.”, transmit Primăriei Poienarii de Muscel directorul general Alina Nicolau şi directorul de Infrastructură Rutieră, Irinel Iriciuc.  

Aceeaşi solicitare a fost înaintată de Executivul comunei şi Consiliului Judeţean Argeş, care, la rândul său, a solicitat, la data de 29 mai 2018, Regiei Autonome Judeţene de Drumuri Argeş „soluţionarea în regim de urgenţă a problemelor semnalate”. „Având în vedere adresa Primăriei Poienarii de Muscel (n.r. datată 2 mai 2018), referitoare la degradarea tronsonului pietruit, cu o lungime de 3 kilometri, pe DJ 738, Poienari – Jugur – Drăghici, din cauza ploilor şi alunecărilor de teren, vă rugăm să dispuneţi de urgenţă măsurile care se impun în vederea remedierii problemelor semnalate şi să ne comunicaţi în timp util modalitatea de rezolvare.”, cere Consiliul Judeţean Regiei de Drumuri, căreia, prin contractul de administrare din 1 noiembrie 2010, i s-au încredinţat „administrarea, întreţinerea, repararea şi amenajarea întregii reţele judeţene de drumuri.” Iar sarcina dispusă Regiei a rămas deocamdată… ca-n tren, căci, în afară de informarea primită de la Consiliul Judeţean, la sfârşitul lunii mai, referitoare la „rugămintea” imperativă a CJ către Regie, primarul Ion Banzea n-are altceva ce să le comunice oamenilor. Decât să aibă răbdare pe mai departe.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!