În sala de şedinţe a Primăriei Municipiului a avut loc o întâlnire între primarul Ţâroiu şi un nou consiliu al seniorilor. Aceştia sunt oameni de cultură care vor să aibă un cuvânt de spus în hotărârile luate de către administraţia locală, dar şi să ajute la depistarea problemelor din Câmpulung şi să prezinte idei pentru a le rezolva. Alături de aceştia, s-au aflat şi câţiva consilieri locali, care au ţinut să îşi spună un punct de vedere legat de ce s-a pus în discuţie pe ordinea de zi.
„Ne numim „Sfatul Seniorilor”. Este compus din oameni ai urbei noastre, care au făcut ceva în viaţă. Au demonstrat că încă pot face şi au înţeles că menirea lor este de a veni în sprijinul administraţiei locale.”, a spus Nelu Constantin, reprezentant al grupului de acţiune. Membrii sunt, în mare parte, pictori, scriitori, membri ai Cenaclului cercurilor artistice şi culturale din municipiu, dar, în principal, menţionăm Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”. Ei au început, de acum câteva luni, să acţioneze şi să realizeze propuneri pentru administraţia locală.
Membrii Sfatului sunt: general Nicolae Popescu; inginer Emil Hagi; preot Ştefan Ştefănescu; profesor Maria Chirtoacă; inginer Mărţişor Ciobanu; artist plastic Nelu Constantin; artist plastic Gheorghe Paulian; inginer Constantin Agricola Miu; jurist Gheorghe Mitroiu; inginer Gheorghe Fulga; pictor Grigore Popescu Muscel; inginer Nicolae Mihăilă; artist plastic Alexandru Marinescu; tehnician Lucian Marinescu; scriitor Constantin Moise; inginer Ioan Florea; inginer Sergiu Monea.
O bibliotecă la Spitalul Municipal
Membrii grupului au venit cu mai multe propuneri, multe dintre acestea fiind deja cuprinse în bugetul local. O idee nouă pentru oraş este aceea de a se înfiinţa o bibliotecă la Spitalul Municipal. Această bibliotecă este prevăzută ca o sală care să conţină un spaţiu minim destinat unor cărţi şi publicaţii scrise, asigurate de către Biblioteca Municipală „Ion Barbu” şi din donaţii.
Ei au mai cerut şi punerea la dispoziţie a unei persoane auxiliare de către Spital, cu atribuţii specifice. Totul a plecat de la faptul că ei consideră că pacienţii au nevoie de documentare şi de recreare pe perioada spitalizării.
Primarul Ţâroiu a acceptat propunerea acestora, însă a spus că nu există personal medical care să se poată ocupa de această bibliotecă şi a propus ca membrii grupului să facă o formă de voluntariat, prin rotaţie la această bibliotecă. Directorul Bibliotecii Municipale, preotul Ştefan Ştefănescu, nu s-a arătat foarte încântat de idee, însă rămâne de văzut ce o să hotărască administraţia locală şi conducerea Spitalului Municipal.