12.4 C
Campulung Muscel
20/05/2024

Salvamont Câmpulung are un nou şef!

Mihai Enache este noul şef al formaţiunii Salvamont Câmpulung. Acesta vine la conducerea echipei după ce medicul Cosmin Stoica a decis să renunţe la funcţie, invocând o stare de incompatibilitate faţă de autorităţile judeţene. 

Începând cu data de 1 februarie, formaţiunea Salvamont Câmpulung nu a mai avut şef. Medicul Cosmin Stoica a refuzat înnoirea contractului pe motive de incompatibilitate. Aşa cum este o regulă, următorul şef al formaţiunii de la Câmpulung a fost ales din rândul celor 10 membri, voluntari sau angajaţi. Vineri, 9 februarie 2018, la sediul Salvamont Câmpulung a avut loc şedinţa membrilor formaţiunii, prin care s-a votat noul şef. Acesta este Mihai Enache, care, de la 1 februarie 2018, de când a renunţat Cosmin Stoica, a ocupat funcţia de lider interimar, iar de acum este liderul oficial al formaţiei.

„Am rămas lider interimar, pentru că cineva trebuia să se ocupe de toată birocraţia şi de  actele care trebuiau semnate. Am fost numit de la Piteşti, ca să am grijă de tot ce înseamnă acte. La şedinţă, toţi salvatorii montani cu contract de voluntariat activ au votat noul şef de echipă. Am fost votat eu.”, a spus Mihai Enache. Salvamontistul cunoaşte activitatea şi ştie cât valorează implicarea activă, dar ne prezintă situaţia cu optimism. 

„Este o responsabilitate foarte mare. Din punct de vedere al oamenilor, al zonei, al turiştilor… sunt multe lucruri de făcut, de aranjat şi de pus pe făgaşul cel bun. E bine că suntem o echipă tânără, cu voinţă de muncă multă şi, cu siguranţă, anul acesta, nu vom avea evenimente neplăcute. Dacă vor exista, cu siguranţă, vom face faţă cu brio. Nu sunt cel mai experimentat salvamontist, dar consider că, odată cu vârsta, cu experienţa dobândită, vin şi rezultatele. În mod cert, vom avea rezultate bune.”, a mai spus Mihai. 

Iubirea pentru munte

Chiar dacă este tânăr, Mihai Enache are în spate câţiva ani de implicare la Salvamont, de mic iubind muntele şi, de aceea, această pasiune s-a transformat în dorinţa de a-i ajuta pe cei care întâmpină probleme pe munte. 

„Aş putea spune că am început să merg cu băieţii de la Salvamont de aproape 20 de ani. Aveam 10-12 ani… Atestat ca şi salvamontist, cu şcoli de vară, şcoli de iarnă, sunt de cinci ani. Realizezi că îţi place să mergi pe munte şi este ca un microb, care te îmbolnăveşte şi apoi nu mai scapi de el şi nici nu vrei. Tot timpul, cât am fost plecat la Bucureşti, şi cu studiile, şi cu job-ul, în fiecare week-end veneam la munte, veneam acasă. Nu puteam să stau niciun final de săptămână în Bucureşti. Concediile mi le făceam la munte… acum am un concediu permanent la munte.”, ne-a povestit Mihai Enache. 

Se măreşte echipa

La ora actuală, la formaţiunea Salvamont Câmpulung sunt trei angajaţi şi şapte voluntari atestaţi. Noul lider ne-a mai povestit şi despre faptul că vede cu speranţă o mărire a echipei şi o organizare şi mai strânsă a formaţiunii.

„O să mai avem anul acesta cel puţin doi colegi noi care vor veni, sunt acum în curs de atestare, şi echipa se măreşte. În momentul de faţă, avem patru sau cinci aspiranţi, care doresc să devină salvamontişti, printre care şi o doamnă.”, a completat Mihai. 

Vă reamintim că medicul Cosmin Stoica l-a înlocuit pe Alexandru Holboşan în fruntea formaţiunii Salvamont din Câmpulung, la începutul lunii martie a anului 2017. 

Salvamont Câmpulung, de 49 de ani

Salvamont Câmpulung a fost înfiinţat în anul 1969, primul şef al formaţiei fiind inginerul Grabovski, de la ARO. După acesta, timp de 20 de ani, lider a fost medicul Victor Popa, cel care a pus bazele activităţii de prevenire a rătăcirilor şi accidentelor montane, prin faptul că a realizat marcări ale traseelor turistice. În 1997, şeful formaţiei devine Alexandru (Puiu) Holboşan, salvamontist „veteran“ din 1969, un iubitor al muntelui. Pe 1 martie, anul trecut, Alexandru Holboşan a rămas în cadrul Salvamont Câmpulung cu titlu onorific, iar acum, după Cosmin Stoica, Mihai Enache va duce mai departe istoria şi activitatea formaţiunii Salvamont Câmpulung. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!